”Det måste bli mer show”

HOCKEY

Publiken sviker FBK – då sågar Nordström tempot

Foto: ÖDSLIGT Färjestad drar inte lika mycket publik längre, i går ville knappt 6 000 se mötet med Linköping.

Sämsta publiksiffran någonsin.

Och kurvan pekar kraftigt nedåt.

Hockeypubliken i Karlstad sviker Färjestad.

– Det är inte så konstigt. Jag vill inte heller se en match som bara rasar förbi och är över på två timmar, säger Färjestads Peter Nordström.

Foto: Peter Nordström.

Endast 5 589 åskådare tog sig till Löfbergs Lila Arena för att se reprisen på förra årets SM-semifinal mellan Färjestad och Linköping. Det är den absolut sämsta publiksiffran sedan klubben flyttade in i nya arenan säsongen 2001/2002.

”Det är beklagligt”

Och trenden är tydlig. De senaste två säsongerna har publiksnittet för den gamla mästarklubben sjunkit rejält. Men någon kris vill inte marknadschefen Thomas Rundqvist prata om.

– Nja, det är beklagligt men någon kris vill jag inte kalla det. Vi vet att det är svårt att locka publiken i början av säsongen.

Men inte hade ni väl räknat med en publiksiffra på 5 589 personer mot Sveriges näst bästa lag?

– Nej, det är väl några hundra mindre än vi räknat med.

Säsongens hemmapremiär sågs av drygt 6 700 – trots att det var en lördag. Matchen därefter följdes av 6 200, den näst sämsta publiksiffran genom tiderna. Och även om klubben inte vill erkänna någon kris är publiktappet något som diskuteras flitigt.

– Vi träffas varje vecka och utvärderar det här, säger Rundqvist.

Att man kan se alla matcher på tv från och med den här säsongen är naturligtvis något som påverkar, men inte hela sanningen.

”Kolla på NHL”

– Det måste bli mer show över det hela, säger Färjestadsspelaren Peter Nordström.

– Kolla på NHL, där har de fyra reklamavbrott varje period, under den tiden är det olika tävlingar för publiken och spelarna hinner vila sig. Det gör att publiken får se mer av stjärnorna som orkar spela mer. Jag vill inte heller se en match för dyra pengar som bara rasar förbi och är över på två timmar. Varför ska det gå så snabbt hela tiden, det är underhållning vi sysslar med.

ARTIKELN HANDLAR OM