Skyttekungen: ”Vi har koll på hans svagheter”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:

GÖTEBORG. Massivt spel- och chansövertag.

Men bara ett mål för Frölunda. Oscar Alsenfelt var en vägg.
– Vi har koll på hans svagheter, men vi får göra det bättre, säger Victor Olofsson.

Femte matchen lagen emellan, och Frölunda har ännu inte lyckats slå Malmö efter full tid den här säsongen. Nu kom den tyngsta förlusten, 1-2, i kvartsfinal ett. Och precis som tidigare så var Oscar Alsenfelt den avgörande skillnaden. Totalt 38 skott på mål, varav fem var från Jan Mursak, Rasmus Dahlin och Victor Olofsson. Men bara ett enda mål.
– Han är en bra målvakt, men vi kan nog göra det bättre också, säger Victor Olofsson, väl medveten om det psykologiska spelet lagen emellan inför match två.

”Slarvade för mycket”

Det var Olofsson, SHL:s bästa målskytt i grundserien, som gjorde Frölundas mål. Men han hade gott om chanser att göra fler, både i powerplay och spel fem mot fem.
– Vi har lite grejer att slipa på. Powerplay var inte bra, några gånger hade vi väl hyfsade lägen och bra spel, men vi slarvade alldeles för mycket och bjuder på för många lägen. Där kan vi bli mycket bättre, det måste vi rätta till.

Ska utnyttja hans svagheter

Match igen redan på onsdag, och för Frölundas del är det, om inte ett måste, så i alla fall viktigt med en vinst. Och då krävs det att de får hål på Oscar Alsenfelt. Det var inte första gången den här säsongen som Malmömålvakten stått som en vägg mot Frölunda. På de tre senaste matcher har han släppt in tre mål.
– Han är bra, och vi gör honom bra. Men vi kan bättre, vi måste få honom till lite fler sidledsförflyttningar och så mer folk framför mål när vi skjuter, så att det blir svårare för honom. Det brukar räcka rätt långt. Om det inte funkar så får vi väl börja fundera på något annat. Men vi börjar där, säger Olofsson.
Med tanke på att han varit så bra mot er tidigare under säsongen, tittar ni extra mycket på svagheter och styrkor hos honom?
– Vi har koll på hans styrkor och svagheter. Det vet vi om, men vi får helt enkelt göra det lite bättre.

Foto: Bildbyrån

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SM-slutspelet herrar SM-slutspelet damer Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!