Stjärntrion missar VM med Tre Kronor

HOCKEY

KHL-back anländer om en vecka

Foto: Linus Klasen och Fredrik Pettersson.

Fredrik Pettersson, Linus Klasen och Linus Omark kommer inte att spela VM.

Det står klart efter att Pär Mårts presenterat sin trupp inför landskamperna mot Slovakien.

– De (Pettersson och Klasen) är skadade och Omark och jag kom överens om att han inte skulle vara med i VM, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

I dag presenterade Pär Mårts sin trupp till dubbellandskamperna mot Slovakien. Med där fanns ingen av Fredrik Pettersson eller Linus Klasen, stjärnspelare i schweiziska Lugano.

– De är skadade och har båda tackat nej, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

Missar de VM?

– Ja, så blir det nog.

Var de tänkta att vara en del av din VM-trupp?

– Ja, det är klart. De har varit med förut och vi har pratats vid, säger Mårts som inte vill gå in på vilken sorts skada det rör sig om.

Inte heller Jokeritstjärnan Linus Omark, 28, kommer till spel i VM.

– Omark och jag kom överens om att han inte skulle vara med i den här VM-turneringen. Han ville ha en roll och speltid som inte jag kunde garantera.

Omark gjorde 46 poäng på 60 matcher för Jokeriet den nyss avslutade säsongen.

Två backar anländer om en vecka

Glädjande för Mårts är däremot att KHL-spelaren Erik Gustafsson har tackat ja, men anländer till den svenska truppen först om en vecka liksom Jonas Ahnelöv.

Och precis som vi har berättat tidigare så har Pär Mårts fått ja från KHL-spelarna Staffan Kronwall, André Petersson och Andreas Thuresson. Även Luleåforwarden Daniel Zaar blev uttagen vilket skjuter upp hans eventuella NHL-äventyr med Columbus.

– Han har kontrakt med Columbus och de vill att han ska komma över, sa agenten Johan Finnström till kuriren.nu för några dagar sedan.

Zaar ägs av Columbus men har varit utlånad till Luleå under säsongen.

Han sa dock i ett tidigt skede att han inte ville göra en "Carl Söderberg" som stack över till NHL-klubben Boston 2013 trots att svenska ishockeyförbundet ville sätta stopp för övergången då de ville se Söderberg i landslaget.

Inga slutspelsspelare med

Truppen innehåller inga spelare från klubbarna Frölunda, Skellefteå, Växjö och Linköping som ännu är i spel i SHL-slutspelet. Ytterligare ett gäng KHL-spelare kan komma till spel i ett senare skede när deras säsong är över.

Två spelare, Martin Thörnberg och Tom Wandell, har redan tackat nej till VM som spelas i Tjeckien 1-17 maj.

Tre Kronor inleder VM i Prag mot Tjeckien 1 maj.

Övriga lag i gruppen: Kanada, Schweiz, Lettland, Frankrike, Tyskland och Österrike.

ARTIKELN HANDLAR OM