Räddade – då hotar spelarna att lämna

avLinus Norberg

Tappat förtroendet för tränarduon

Foto: BILDBYRÅN

AIK räddade det hockeyallsvenska kontraktet.

Men nu överväger flera av spelarna att lämna klubben – på grund av ett internt missnöje.

Enligt källor nära laget har stora delar av spelartruppen helt tappat förtroendet för tränarduon.

Foto: BILDBYRÅN

AIK inledde kvalet till Hockeyallsvenskan med att rada upp segrar men två raka förluster – dessutom mot division 1-motstånd – gav ändå vissa farhågor. Trots torsdagens poängförlust, till sist seger med 6-5 efter straffar mot Tingsryd, står det ändå klart att klubben räddar elitexistensen.

”Visar ingen tydlighet”

Nu kan Sportbladet avslöja vad en tänkbar anledning kan vara att AIK hamnade i negativt kval: Ett stort internt missnöje med tränarduon Peter Nordström och Michael Nylander. Och trots att kontraktet nu är säkrat överväger flera spelare att bryta sina kontrakt och lämna föreningen om det inte sker förändringar i ledarstaben till nästa säsong.

– Spelarna är bland annat missnöjda över förberedelserna inför matcherna som har varit bristfälliga, att tränarna inte är tillräckligt professionella och inte visar någon tydlighet vad gäller träningar och träningsmängd, säger Sportbladets källa nära laget.

”Påverkats av turbulensen”

– Dessutom är spelarna kritiska och har påverkats av all turbulens och det stökiga i och runt klubben.

Peter Nordström kom till AIK mitt under säsongen och ersatte Thomas Fröberg och Peter Gradin som sparkades efter den nattsvarta hösten. Och tillsammans med Nylander, som klev in i båset på grund av en skada tidigt under säsongen, lyckades de inte rädda AIK från kvalspel.

Sportbladet har sökt tränarduon för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM