JVM i ishockey 2016/2017

Söderström prisad - bäst i junior-VM

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Hans sista match i JVM slutade i tårar.

Men Linus Söderström fick ordentligt med plåster på såren när han utsågs till bäste målvakt av turneringsdirektoratet och tog plats i All Star Team.

Linus Söderström var otröstlig efter Sveriges uttåg i semifinalen mot Finland igår. Inte ens att han själv stått för ännu en bra match kunde trösta honom när han grät sig igenom intervjuerna.

– Det spelar ingen roll. När laget inte fungerar så ska målvakten kunna stå på huvudet och rädda dem – återigen gör jag inte det och det är jobbigt, sa han med darrande röst.

SE OCKSÅ

Grönborgs försvarstal: ”Väldigt bra prestation”

Puljujärvi bästa forward

Men en tröst i bedrövelsen kommer från JVM-direktoratet. För när de i dag tog fram turneringens bästa målvakt, back och forward blev Söderström vald som bästa burväktare, meddelar förbundet i ett pressmeddelande.

En utnämning som har stöd i statistiken där han både har bäst räddningsprocent, 94,7, och lägsta målsnitt emot sig, 1,42.

Priset som bäste back gick till Zach Werenski, USA, och bästa forward blev 17-årige poängligaledaren Jesse Puljujärvi från Finland.

Senare under kvällen togs även All Star Team ut baserat på röster från journalister på plats i Helsingfors. Linus Söderström tog en plats även där tillsammans backarna Olli Juolevi och Zach Werenski och forwardsspelarna Auston Matthews, Patrik Laine och Jesse Puljujärvi. Jesse Puljujärvi fick priset som turneringens mest värdefulle spelare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

JVM i ishockey 2016/2017

Linus Söderström

JVM i ishockey