”LHC har inte sagt nej, men det är en kostnad som vi inte riktigt räknat med.”

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
HOCKEY

Linköping ställs mot Luleå i SM-finalen av SDHL.

Bara dagar inför första finalen gick klubben ut på sociala medier med uppmaningen om att få ekonomisk stöttning av supportrarna.

– På inlägget låter det som om det är kris, men det är egentligen inte så allvarligt som det ser ut, säger sportchefen Kim Martin Hasson.

Linköping har varit en av svensk damhockeys mest framgångsrika lag de senaste säsongerna. Laget blev svenska mästare både 2014 och 2015 och nu har klubben chansen att ta ytterligare ett guld.

Under söndagen blev östgötarna klara för ny final efter att ha besegrat Modo med 2–1 i matcher.

Ber supportrarna om hjälp

I finalen ställs man mot Luleå. Norrbottningarna har hemmaplansfördel och därför inleds finalserien i Linköping på onsdag innan match två och en eventuellt helt avgörande match tre spelas fredag och lördag i Coop arena.

Bara dagar innan första SM-finalen gick LHC under måndagsförmiddagen ut på sociala medier med uppmaningen om att få ekonomisk hjälp av supportrarna.
”Du som supporter har möjlighet att hjälpa till med valfri summa. Oavsett summa så skulle det hjälpa oss enormt mycket i vår satsning mot ett nytt guld. Pengarna går oavkortat till LHC dam”, skriver de på sin Twitter.

4 200 för att flyga

När Sportbladet når sportchefen Kim Martin Hasson berättar hon att det blivit lite av en storm i ett vattenglas.

– På inlägget låter det som om det är kris. Det låter som om klubben inte betalar någonting och därför kommer Linköping gå ut med någon förklaring tror jag, säger hon och fortsätter.

– Det är egentligen inte så allvarligt som det ser ut. Men eftersom det är påsk kostar flygbiljetterna 4 200 kronor per person för resa torsdag till söndag. LHC har inte sagt nej, men det är en kostnad som vi inte riktigt räknat med.

Om finalserien är över redan på fredag (om något av lagen vinner två raka), kommer Linköping oavsett tvingas kvar i Luleå fram till på söndag.

Därför går klubben i tankarna om att eventuellt åka buss.

– Vi kollar lite på det. Läget kan ju vara så att folk inte vill stanna två extra dagar. Vi kollar på båda alternativen. LHC har inte sagt nej till att flyga, men resan blir cirka 200 000 så det blir väldigt dyr kostnad. När vi tog flyget upp till Luleå under grundserien kostade biljetterna 1 200 kronor per person.

ARTIKELN HANDLAR OM