Elias Fälth

Fälth lämnar Brynäs: ”Inte den blekaste vad som händer nu”

avSimon Sjöstrand

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Elias Fälth lämnar Brynäs.

Efter två säsonger i klubben är 37-åringen nu fri på marknaden.

– För första gången i karriären har jag inte den blekaste om vad som kommer hända, säger backen till Sportbladet.

Brynäs fortsätter att se om i truppen inför nästa säsong.

Nu står det klart att Elias Fälth, 37, får lämna.

Backen, som har gjort två säsonger i klubben och som förde laget till SM-final under sin första säsong i Gävle, fick beskedet från sportchefen Stefan Bengtzén på måndagsförmiddagen.

– Det var inget nytt. Vi har haft löpande samtal sedan i januari och jag har varit införstådd med hur det ligger till. Han har sitt lagbygge att tänka på och det kändes inte som att jag var någon jätteprio där, säger Elias Fälth till Sportbladet.

”Varit inställda på att flytta”

Ville du stanna i Brynäs?

– Jag har trivts jättebra här, så det är inte det. Det är inte så att jag inte ville vara kvar, men samtidigt kan jag inte påstå att det här är det enda stället jag tvunget måste spela på. Så det är både och. Beskedet var att han ville gå andra vägar, och jag förstår om han vill testa annat. Är man 37 fyllda som jag så är det inte så konstigt. Vi har varit inställda på att flytta sedan i början av januari.

Vad som händer nu är dock oklart.

Elias Fälth berättar att han och familjen ska dra flyttlasset till västkusten i slutet av april, till Uddevalla där sambon Sabina Falkirk – som avslöjade flytten på Instagram – har sin familj och släkt.

– Det blir första anhalten. Sen får vi se om det blir något där eller i centrala Göteborg. Det blir ett nytt kapitel i hockeykarriären. För första gången har jag inte den blekaste om vad som kommer hända. Vi får se var vägarna för oss, säger Fälth.

”Vill spela några år till”

Han tog VM-guld med Tre Kronor 2013 och vann både SM och Champions Hockey League med Frölunda tre år senare.

Han menar att han fortfarande håller på högsta nivån och vill fortsätta karriären i SHL.

– Absolut. Det är min förhoppning. Jag bidrar tillräckligt på den här nivån för att spela några år till, så det är första prio. Jag är öppen för förslag.

Har du pratat med andra klubbar?

– Det ligger lite krokar ute, men inget mer än så. Är man 37 så är man inte den första pusselbiten som läggs (skratt). Men jag är övertygad om att jag har mycket kvar att ge och är inte oroad på det sättet.

När tror du att det blir klart med ny klubb?

– Du får fråga alla sportchefer i Sverige (skratt). Nä, men det ligger inte på mitt bord. Jag går i väntans tider och för stunden är det inget jag behöver bestämma mig för i dag. Jag kan inte säga så mycket mer där.

ARTIKELN HANDLAR OM