Derek Roy

Bibic visade att släkten är värst

Av: 

Mattias Friberg

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Storebror Alen ville bara prata om att han mött Linköping. För lillebror Almen blev brödrakampen i Ängelholm desto mer speciell. Han gjorde mål mot Rögle och har fått en oväntad kompis.

– Jag och (Emil) Sylvegård skulle slåss två veckor innan. Nu är vi nästan best buddies, säger Almen Bibic efter Linköpings 4–2-seger borta mot Rögle.

Det var den 9 december som Almen Bibic lämnade Rögle efter drygt fyra säsonger och skrev på för Linköping. Bara några veckor senare var Bibic tillbaka i Lindab Arena och han lämnade Ängelholm som målskytt.

– Det här hade jag inte väntat mig, att jag skulle göra mål och det skulle sluta så här lyckligt för min del. Det kändes helt okej. Det brukar dröja en 100 matcher innan jag gör mål, säger Almen Bibic efter matchen.

Han slog in en retur som betydde 4–1 med 36 sekunder av andra perioden.

– Klas (Östman, assisterande coach) har sagt att i det här laget har vi inga offensiva eller defensiva backar. Man är allting. Har du chans att hänga med upp i anfallet gör det. Så jag gjorde jag det. Det var rätt enkelt. Jag fick pucken på bladet. Det krävdes inte så mycket skicklighet.

Visade respekt för Rögle

Almen Bibic jublade inte efter målet och det var av respekt för Röglefansen.

– Det var svårt att inte jubla. Jag gör ju inte mål så ofta som sagt, så då brukar jag åka över hela isen för att det är så svårt. Men i dag hade jag bestämt mig. Jag har haft en fin tid här och respekt mot fansen. De har verkligen varit bra mot mig så därför var det inte läge att ställa sig på ett ben och köra veven.

Du hade ändå tänkt på att det kunde ske?

– Pappa har sagt att man gör inte så mot sin gamla klubb. Jag tänkte inte att jag skulle göra mål. Men jag hade ett jäkla flyt.

Bröderna Bibic möttes tre gånger i Hockeyallsvenskan 2013/14 när Almen spelade i Rögle och Alen i Almtuna.

Undvek prat om sin bror

Efter matchen på annandagen ville Alen inte prata om hur det var att möta brorsan Almen utan sa bara:

– Jag mötte Linköping i dag och vi förlorade matchen.

Annandagen kändes desto mer speciell för Almen.

– Det var speciellt. Jag hade jättemycket folk på läktaren som jag kände igen. De brukar backa mig i alla lägen när jag tacklas. I dag blev det annorlunda och klart att det var speciellt att möta brorsan och alla lagkamrater där. Jag har haft en fin relation med många, säger Almen.

Almen Bibic har bara varit några veckor i Linköping, men han tycker redan att han har kommit bra in i laget. 

– Det är lite annorlunda speciellt med sättet jag spelar på. Jag har ju mer ovänner än vänner känns det som. Det var kanske det som var det största bekymret, men alla har varit jättesnälla.

Polare med en rival nu

Och han har fått en oväntad kompis. En spelare som han har haft många fajter med genom åren.

– Jag och (Emil) Sylvegård skulle slåss två veckor innan. Nu är vi nästan best buddies. Jag var hemma hos honom och fikade. Han är en fantastisk kille och det är jättekul.

De delar av Rögleklacken som dröjt sig kvar skanderade Almen Bibics namn när han lämnade isen efter att ha tagit emot pris som bäste Linköpingsspelare.

– Det var jättestort. Det var verkligen jättestort. Som sagt jag är jättetacksam. Det här är en grym publik. De förtjänar verkligen att ligga högre upp. Det känns som att det studsar emot dem väldigt mycket.

Vad tror du om Rögles chanser att klara sig?

– Det ser jättemycket bättre ut. De har spelat upp sig jättemycket. Det är bara det här lilla sista som fattas.

Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Derek Roy

Almen Bibic

Chad Billins

Cam Abbott