”Vi ska slå allihopa”

HOCKEY

Ovan situation för Ritola

Foto: Mattias Ritola tror på guld.

HV71 slog ut Örebro i två raka matcher i åttondelsfinalen och nu ställs man mot Skellefteå.

Men Skellefteåforwarden Mattias Ritola räds inte motståndet.

– Vi ska ta guld och slå ut allihopa, säger han till Sportbladet.

HV71 slutade på en niondeplats och var tvungen att spela åttondelsfinal för att nå kvartsfinal. Men väl där övertygade man och slog ut Örebro i två raka matcher. I den andra matchen vann man med hela 7-1. Men motståndet skrämmer inte serievinnaren Skellefteå, som siktar på att ta guld.

– Inför säsongen satte vi upp målet att ta SM-guld. Vi ska ta det och slå ut allihopa. För oss spelar det ingen roll vem vi möter. Men HV71 är ett starkt lag, så det kommer säkert bli jämna och tuffa matcher, säger Mattias Ritola till Sportbladet.

Tuff inledning på säsongen

Förra säsongen spelade Ritola i bottenlaget Leksand, som dessutom åkte ut SHL. Inför den här säsongen bytte han till topplaget Skellefteå. Han fick också tung start på säsongen när han missade nästan 20 matcher inledningsvis.

– Jag hade en knäskada som jag drogs med från förra säsongen. Jag har haft en bra rehabilitering och har kunnat stegra gradvis. Nu känner jag mig hundraprocentig.

Succé efter skadan – hyllar Skellefteå

Ritola har också visat på kvalité efter sin skada. På 33 matcher stod han totalt för 32 poäng i grundserien. Han medger också att det är en stor skillnad att tillhöra ett topplag jämfört med ett bottenlag.

– Skellefteå är en helt otrolig förening. Från botten av organisationen till toppen är det klass rakt igenom. Det har varit en helt fantastisk säsong hittills.

– Hela truppen är i bra slag och vi har tränat bra hela säsongen. Vi är förbereda på ett långt slutspel.

Förra säsongen åkte Skellefteå ut mot Växjö i finalserien. Nu vill klubben gå hela vägen och Ritola vet hur Skellefteå ska göra för att lyckas.

– Vi ska bara koncentrera oss på vårt spel. Håller vi oss till vår plan ska det mycket till om något lag ska slå ut oss över sju matcher, kommenterar han.