Berglund: ”Känns lite overkligt”

HOCKEY

Blues körde över Dallas i sjunde avgörande

NEW YORK. Efter år av bittra nederlag i första och andra slutspelsomgången står St Louis Blues äntligen på tröskeln till Stanley Cup-finalen.

För de krossade Dallas Stars i nattens avgörande Game 7-rysare och vann till slut med 6-1.

– Det känns fortfarande lite overkligt, men vi gjorde verkligen en fantastisk match i 60 minuter ikväll, säger målskytten Patrik Berglund till Sportbladet.

Att kalla det som utspelades i American Airlines Center i natt för ”rysare” är egentligen gravt missvisande.

Visst, det var en sjunde, direkt avgörande slutspelsmatch – men den hann inte mer än börja förrän den var avgjord.

St Louis lyckades utnyttja det faktum att Dallas-målisen Kari Lehtonen var uppenbart darrig i knäna och gjorde tre obesvarade mål redan i första perioden (plus ett bortdömt).

”Pratade om att skjuta mycket”

I andra kom Lehtonens landsman Antti Niemi in, men inte heller han var redo för Game 7-drama och när lagen gick in till andra pausen stod det 0-5.

Då var tillställningen såklart över.

– Vi pratade förstås om att skjuta så mycket som möjligt, ur alla möjliga vinklar och vrår, och se till att ha mycket trafik framför kassen, och det gav resultat, säger Patrik Berglund, som själv svepte in i ett inte helt otagbart skott långt utifrån i förstaperiodens slutsekunder.

Han fortsätter:

– Vi hade snackat ihop oss om att verkligen försöka spela vår bästa hockey ikväll, för förra matchen kändes det som vi slängde bort helt i onödan. Och det lyckades vi verkligen med. Vi gjorde en fantastisk match i 60 minuter. I en game 7. Jag tycker det är verkligt imponerande.

”Vilan kommer lägligt”

Nu blir det alltså, för första gången för den här generationen bluesmän, konferensfinal.

– Det känns fortfarande lite overkligt, fortsätter ”Bulan”.

– Men framförallt är det förstås väldigt roligt och skönt. Jag är också glad att vi inleder konferensfinalen först på söndag, för det har varit mycket med två serier som gått till sju matcher. Vilan kommer lägligt.

För motståndet i kampen om en plats i Stanley Cup-finalen står antingen San Jose Sharks eller Nashville Predators. De utkämpar en egen ”Game 7” kommande natt, men Patrik Berglund håller inte på någon särskild i den duellen.

– Nej, jag har inte ens hunnit tänka på vem vi ska möta. Vi vill till final, då måste man kunna slå alla, så det spelar ingen roll, säger han.

  Se fler klipp och höjdpunkter på viasatsport.se

ARTIKELN HANDLAR OM