Vände och vann efter tacklingen

avAndreas Käck, Henrik Lundgren

HOCKEY

Har fått hjärnskakning

Jonathan Sigalet sänkte Jesper Jensen med en ful tackling.

Sedan vände Frölunda matchen mot Brynäs.

– Sigalet kan visa respekt där, men han gör inte det, säger Brynästränaren Thomas Berglund.

Foto: BILDBYRÅN

Regerande mästaren Frölunda hade inlett säsongen med två raka förluster och jagade revansch mot Brynäs i back-to-back-mötet efter den förnedrande 2-7-förlusten på fredagen.

Men det började inget vidare.

Jonathan Granström gav Brynäs ledningen.

Och den ledningen stod sig till halvvägs in i matchen.

Då uppstod situationen som förändrade matchbilden.

Frölundas Jonathan Sigalet satte in en ful tackling på Brynäs Jesper Jensen och fick fem minuter för charging.

Frölunda redde ut det fem minuter långa numerära underläget – och direkt efteråt satte Joel Lundqvist 1-1.

– Boxplay-killarna gör det riktigt bra. Sen lägger vi bara in pucken på mål och den går in. Mål är alltid viktiga, men klart att det här kommer riktigt skönt, säger Lundqvist i C More.

Har fått hjärnskakning

Detta var den andra fula tacklingen på två dagar i back-to-back-mötet. Robin Figren åkte på fem matchers avstängning för sin armbågstackling i huvudet på Kevin Clark i fredagsmatchen.

– Det är två huvudtacklingar på två dagar. Jesper Jensen har en hjärnskakning, men jag vet inte hur allvarligt det är, säger Brynästränaren Thomas Berglund.

Debatten om huvudtacklingar och de påföljande hjärnskakningarna har varit igång under ett par år nu, men Brynässpelarna har tagit det ett steg längre den här säsongen.

– Jag är stolt över mina spelare som faktiskt själva tagit tag i det här. De har satt igång en process i sina huvuden att man ska visa respekt, och om en huvudtackling utförs ska den personen böta 5000 kronor till lagkassan. Det är en symbolisk summa förvisso, men det har i alla fall satt igång en process i spelarnas huvud om att man inte ska tackla mot huvudet, och jag tycker fler lag bevisligen borde ta efter, säger Berglund på presskonferensen efter matchen, som Frölunda vände och vann med 3-1.

”Ska titta på det”

– Jag skriver upp ”Bulans” idé, för jag håller med honom. Jag vill inte att varken Figren eller Sigalet ska sätta sig i de här situationerna. Det är något vi ska titta på och vi behöver komma tillrätta med de här. Jag ska kolla på den här tacklingen, jag ska kolla på den skarpt, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.