KHL:s vändning: De skickas till Tre Kronor

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

KHL-klubbarna har vägrat att släppa spelarna.

Nu har Tre Kronor däremot fått tillgång till proffsen.

– Det har inte varit några problem alls.

I två år har problematiken gjort sig påminda när Per Mårts, förre Tre Kronor-förbundskaptenen, skulle ta ut sin trupp till landslagsturneringarna:

KHL-klubbarna har stoppat spelare.

– Det är regelbrott. Sedan har de också satt press på spelarna att de ska vara hemma och träna och det är också ett brott. Vi är upprörda att inte KHL följer regelboken, sade bland andra förbundets generalsekreterare i januari tidigare i år.

”Väldigt snabba svar”

Men nu har dörren plötsligt öppnats för de svenska KHL-proffsen.

Såväl Staffan Kronwall, Oscar Fantenberg, Niklas Svedberg, Erik Gustafsson, Jonas Ahnelöv, Fredrik Pettersson, Richard Gynge pch Mario Kempe har alla kommit loss från sina KHL-klubbar för att spela landslagshockey med Tre Kronor.

– Det har inte varit några problem alls. Vi har fått svar från de flesta väldigt snabbt, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg och förklarar att han inte varit med i någon diskussion som lett till att den infekterade relationen till KHL har lösts.

– Jag har inte haft något snack, jag är bara glad att det blivit bättre. Jag har inte känt av några problem alls under den här uttagningen.

ARTIKELN HANDLAR OM