NHL-säsongen 2016/2017

23-åringen hetaste svensk: ”Börjat bra”

avPer Bjurman

NEW YORK. Sveriges skyttekung i NHL heter Victor Rask.

Han stod för sin tredje fullträff när Carolina slog Calgary i natt och leder därmed den blågula målligan

– Det har börjat bra för mig, men jag får spela med två riktigt sköna lirare också, säger den 23-årige masen till Sportbladet efter 4-2-segern.

Foto: TT
Victor Rask

I medial mening må han vara en av ”våra” doldisar, men Victor Rask håller på att växa ut till en av de svenskar i NHL som är allra viktigast för sitt lag.

Han ingår i Carolina Hurricanes förstakedja, får viktiga minuter i alla sorters situationer – och producerar match efter match.

I nattens bortamatch mot Flames hängde han alltså tredje kassen för säsongen och ryckte därmed åt sig ledningen i blågula målligan och visserligen är det väldigt tidigt på säsongen, men ändå.

– Det har börjat bra för mig, jag känner mig pigg. Men jag får spela med två sköna lirare också. Jeff Skinner och Lee Stempniak är grymma kedjekamrater, säger Victor på telefon från den kanadensiska prärien.

”Riktigt bra insats”

Där gick Canes i natt upp till 3-0 i andra perioden och även om det osade katt i tredje lyckades de hålla ledningen hela vägen den här gången och det var på tiden, för i de närmast föregående matcherna har de haft en sällsam förmåga att slarva bort sina övertag.

– Ja, trots att vi spelat helt okej har det gått i skogen i tredje perioden i alla matcher, så det här var otroligt skönt, fortsätter ”Rasken”.

– Men det här var en riktigt bra insats från vår sida, vi var riktigt starka både i powerplay och i numerära underlägen.

Hetast i ligan

Han var för övrigt inte ende svensk som gjorde avtryck i protokollet mot Calgary. Viktor Stålberg gjorde sitt första mål sedan han kom till klubben och såväl Klas Dahlbeck som Elias Lindholm stod för förträffliga framspelningar till varsitt mål.

– Ja, det var kul att se. Stålberg gjorde en kanonmatch ikväll och Dahlbeck har sett bra ut ända sedan han blev trejdad hit från Arizona. Vi är ju några svenskar här nu.

Onekligen.

Men sticker ut mer än Victor Rask själv.

Han är hetaste svenske forwarden i hela ligan.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM