Zetterberg tillbaka för Detroit – som vinnare

HOCKEY

Svenske lagkaptenen gav födelsedagspresent till sig själv och Detroit

Foto: Zetterberg ”fistbumpar” med Dylan Larkin.

Henrik Zetterberg missade World Cup på grund av en knäskada.

Men i natt inledde svensken äntligen sin 14:e NHL-säsong när han ledde sitt Detroit till en 4–3-seger och bidrog med en assist i försäsongsfinalen mot Toronto.

– Jag spelade kanske inte så jättemånga minuter, men det var bra minuter, säger ”Zäta” som fyller 36 år i dag.

Zetterberg sa inför matchen att hans knä, som han skadade en träning inför World Cup, inte här helt bra ännu.

– Man blir aldrig 100 procent i den här sporten ändå. Men jag känner mig komfortabel och ser fram emot att spela, sa kaptenen till DetroitRedWings.com.

Svensken, som missat Detroits alla försäsonsförberedelser, spelade i en kedja med Frans Nielsen och Thomas Tatar och bidrog med en assist under de 18 minuter och 36 sekunder han spelade.

Två poäng av Nyquist

Gustav Nyquist fortsätter visa fin form och gjorde både mål och assist i 4–3-segern.

Den som utsågs som matchens bästa svensk (två stjärnor) var dock William Nylander som reducerade med en läcker styrning framför Petr Mrazek i början av tredje perioden.

Detroit begår säsongsdebut på torsdag natt mot Tampa Bay och Toronto har premiären borta mot Ottawa dagen innan.

På tal om Tampa så gjorde för World Cup-svenskarna Victor Hedman och Anton Strålman även de träningsmatchdebut i 5–3-segern mot Nashville. Steven Stamkos gjorde tre assist och Jonathan Drouin sköt 2+1.

■ ■ ■

Landeskog hjälte med hockeygodis

Nattens prestation stod nog ändå Gabriel Landeskog för när han fintade upp både Drew Doughty och Jonathan Quick på läktaren i nya hockeyarenan i Las Vegas där LA Kings gör sina sista säsongsförberedelser.

Matchen, den andra någonsin i arenan, stod 1–1 efter full tid och 37 sekunder in på övertiden fintade Colorado-kaptenen skott, gjorde en ”tådragning” och hade sen elegant skaffat sig ett öppet mål och kunde sätta vinnande 2–1-pucken.

ARTIKELN HANDLAR OM