LHC:s Olimb missar minst två matcher

“Förmodligen borta ett bra tag”

Linköpings Ken Andre Olimb missar lagets dubbelmöten med Djurgården.

Den 27-årige norrmannen skadades i onsdagens match mot Växjö.

– Han ska läkarundersökas i eftermiddag och är inte tillgänglig för spel varken i kväll eller i helgen och är förmodligen borta i ett bra tag framöver, säger LHC:s tränare Dan Tagnes.

Ken Andre Olimb
Ken Andre Olimb

Halvvägs genom den tredje perioden kolliderade Olimb med Växjös Tuomas Kiiskinen i en misstänkt knätacklingssituation och tvingades lämna matchen.

– Jag sa vad jag menade i går (efter matchen), jag tycker att det är en knätackling. Om det blir en avstängning i efterhand skiter jag i. Jag tycker det skulle varit en femma och matchstraff. Men det där hjälper oss inte nu så det är bara att gå vidare, säger Tagnes.

Har du fått någon förklaring till varför ärendet inte gick vidare till disciplinnämnden?

– Nej och jag bryr mig inte heller. Om Kiiskinen inte spelar så länge vi inte möter honom så spelar inte det någon roll för mig.

"Kommer bara fel ute på isen"

Ärendet gick aldrig vidare till disciplinnämnden för granskning, till skillnad från Linköpingbacken Anton Karlssons knätackling på Liam Reddox som renderade i tre matchers avstängning.

– Jag såg inte Antons situation under matchen men nu när jag fått titta på den i efterhand så kan jag förstå varför han blir avstängd. Däremot kan jag tycka det borde vara avstängning i båda fallen i så fall. Dock tror jag inte varken Anton eller Kiiskinen medvetet gick ut för att skada, båda två kommer bara fel ute på isen, säger Tagnes.

Första matchen med brorsan

Matchen var Olimbs första tillsammans med brorsan Mathis i Linköpingströjan.

– Vi får se vad undersökningen visar, men det är en bentackling och har man tur, som jag hade, är man borta två, tre veckor. Har du oflyt tar det kanske två månader. Väldigt tråkigt, tycker Mathis Olimb som gillade att få spela med brorsan:

– Vi hade bra samspel i vår kedja. Vi har mycket puck, bra spel och vi gör mål. Vi får en match ihop och sedan ska han bli skadad. Det är ingen höjdare direkt.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!