Lina Hedlund tillbaka efter smällen

avAndreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det har varit jättejobbigt”

1 av 2 | Foto: Lasse Allard

En månad har gått sedan smällen.
På lördagen gör Lina Hedlund, SDE, comeback efter hjärnskakningen.

– Det har varit jättejobbigt, säger hon till Sportbladet.

Tre minuter och 51 sekunder hade gått av mittenperioden i matchen mellan Brynäs och SDE.
Bortalagets Lina Hedlund var på väg in i egen zon när hon sänktes av Brynäs Josefine Holmgren. Tacklingen träffade rakt i huvudet, Hedlund blev liggandes och fördes till sjukhus med smärtor i nacke.

Tre tuffa veckor har sedan dess passerat.

– Det har varit jättejobbigt. Hockeyn är så stort för mig, det är halva min vardag. Att jobba en halv dag och sedan åka hem och inte göra någonting... det har varit hemskt jobbigt, säger Lina Hedlund.

”Bara matcherna som saknas”

20-åringen klarade sig från skelettskador i nacken men ådrog sig en hjärnskakning. Hon åkte efter smällen till sin hemstad Umeå för att vila upp sig.

– I början fick jag sova i intervaller för att orka. När jag kom tillbaka till Stockholm jobbade jag halvtid i över en vecka, jag var yr och så, innan jag klarade av att vara aktiv under en hel dag, säger hon.

Lina Hedlund har nu återvänt till hockeyn.
Smärtan i nacken är fortfarande kvar till en viss gräns men framsteg görs varje dag. På lördag, när SDE gästar Modo, är hon tillbaka.

– Det har gått framåt och det blir bättre och bättre. Det gör fortfarande ont, framför allt i nacken, som i sin tur ger spänningshuvudvärk. Men själva hjärnskakningen känns bättre. Det har känts bra att få komma igång och träna igen. I början var det lätt cykling och joggning. Så småningom har jag varit med på isträning och har tränat fullt ut den senaste veckan. Nu är det bara matcherna som saknas, säger hon.

Foto: Lasse Allard

”Avstängningen känns rättvist”

Josefine Holmgren stängdes av i sju matcher efter tacklingen.
– Jag har nästan haft ångest för det som hände. Självklart ska jag bli avstängd, men sju matcher känns lite hårt, kommenterade Brynässpelaren avstängningen.
Lina Hedlund tycker dock att det är rätt.

– Jag förstår att hon tycker att det är jobbigt, för jag vet själv hur jobbigt det är att missa matcher. Men det var ingen bra situation, och det känns rättvist att hon missar lika många matcher som jag missar.

Har ni pratat efter smällen?

– Vi två har inte pratat. Men jag känner att hänt är hänt, det är inte så mycket att göra åt.

Nu vill Hedlund bara lägga skadan och frånvaron bakom sig och återvända till matchspel i SDHL.

– Jag kanske kommer vara lite övertaggad, jag längtar väldigt mycket till att komma tillbaka.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM