Efter JVM-fiaskot – drömförstärkning klar för Luleå

Agenten bekräftar: Isac Lundeström hem till SHL

Sverige åkte ur JVM i kvartsfinalen.

Nu står det klart att stjärnan Isac Lundeström återvänder till SHL och Luleå.

– Han landar i Sverige nu på morgonen. Vi har hela tiden haft en dialog med Anaheim och nu kommer han att fortsätta säsongen i Luleå, säger Lundeströms agent Martin K Nilsson till hockeynews.se.

Det blev inget roligt JVM för Isac Lundeström och hans svenska lagkamrater.

Laget fick packa väskorna efter 0–2 mot Schweiz i kvartsfinalen. Det var första gången sedan 2005 som Juniorkronorna fick lämna turneringen så tidigt.

”Har ett önskemål om att spela här”

En av de stora stjärnorna inför turneringen var Anaheims Isac Lundeström – som fick klartecken att delta bara veckor innan äventyret drog igång.

19-åringen har noterats för 15 matcher i NHL i år – men nu vill han hem till SHL och Luleå.

– Isac har ett önskemål om att spela här under våren, sa sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson till Kuriren på torsdagen.

”Haft en dialog”

Och nu står det klart att Lundeström återvänder.

Det bekräftar hans agent Martin K Nilsson för sajten hockeynews.se.

– Anaheim valde att behålla honom i början av säsongen och när man valde att spela honom i AHL blev JVM ett alternativ. Vi har haft en dialog och bestämt att om Anaheim inte kommer att använda honom i NHL nu efter JVM så kommer han åka hem till Luleå, säger han.

Lundeström kommer att landa i Luleå under fredagseftermiddagen, 16.30, tillsammans med Henrik Stridh och Nils Lundkvist.

Lundeström gjorde fyra poäng på fem matcher i JVM.

Det känns naturligtvis jättebra att han är på väg hem till oss. Dock så har vi inte något låneavtal klart ännu så jag vill inte säga så mycket före det är helt klart”, skriver Ulf Engman, vice general manager i Luleå, i ett sms till Sportbladet.

Han menar att Lundeström inte är aktuell för spel mot Växjö i morgon, lördag.

Nej. För att få rätt förutsättningar behöver han få landa, tidsomställa och göra någon träning innan han spelar”, skriver Engman.

Luleå ligger tvåa i SHL.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!