Klingberg nätade när Dallas sänkte St. Louis

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jeff Roberson / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

NEW YORK. Den blågula backstjärnan i San Jose har redan börjat varva upp mot Norris Trophy-form – och nu verkar det som att även diton i Texas är på gång.

John Klingberg prickade in sitt första mål sedan återkomsten efter handskadan när Dallas sänkte St. Louis i natt.

– Det finns fortfarande grejor jag tycker att jag kan göra bättre, men det känns bra, säger han till Sportbladet efter 3-1-segern

Det är två och en halv månad sedan John Klingberg senast gjorde mål, men det är inte så märkligt som det kanske låter för den som inte följer NHL så noga och förväntar sig att den 26-årige Dallas-backen ska vara ett stående inslag i poängligans toppskikt.

Han bröt en hand i början av november och kunde inte spela igen förrän strax före jul.

– Och då skyndade jag på återkomsten. Så fort jag fick besked om att det med 90 procents säkerhet inte kunde bli värre spelade jag direkt, berättar ”Burger” när vi når honom efter St.Louis-matchen.

– Jag hann bara med en riktig träning innan första matchen, så i början var det rätt tufft med tajming och kondition och även styrkan i handen. Men sedan tycker jag att det gått bra.

Och i natt tog han sig alltså äntligen in i målprotokollet igen. I ett fem-mot-tre-läge fick han passning av Aleksander Radulov i högra tekningscirkeln och nöp till med ett direktskott som Jake Allen i hemmakassen var chanslös på.

– Det finns fortfarande grejor jag tycker att jag kan göra bättre, men det känns bra, fortsätter han.

Eftersom Colorado samtidigt förlorade mot Winnipeg tog sig Dallas med sin 3-1-seger – den tredje tvåpoängaren på de senaste fyra matcherna – upp på tredjeplats i Central-tabellen.

– Vi vinner mycket och det känns såklart bra, men egentligen spelar vi inte tillräckligt bra. Det är mycket tack vare sjukt bra målvaktsspel. Både Ben Bishop och Anton Khudobin har verkligt varit lysande hela säsongen. För oss övriga finns det mycket som kan bli bättre, konstaterar ”Burger”.

Som också bidrog med en assist i natt – och det gjorde även Carl Gunnarsson på Blues tröstmål.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM