NHL-meriterad forward till Luleå

avJimmie Larsson

HOCKEY

Petrell klar för två år

Foto: AP
Lennart Petrell

Här är Luleås oväntade NHL-meriterade nyförvärv:

Finske forwarden Lennart Petrell, 30, är klar för två säsonger.

– Jag har bara hört bra saker om klubben, säger han i en webb-tv-sändning på klubbens hemsida.

Luleå presenterade en rad nyheter i en webb-tv-sändning på sin hemsida på fredagsmorgonen. Backarna Olov Lundqvist, 25, och Jens Högbom, 19, har förlängt sina kontrakt med klubben. Högbom debuterade i SHL den gångna säsongen och Lundqvist anslöt till Luleå från Asplöven under vintern. Nu har bägge signat för ett år till.

Men den stora bomben var en NHL-meriterad forward. Lennart Petrell, senast i schweiziska Genève-Servette, är klar för två säsonger i Norrbotten.

– Det är en storväxt powerforward, en stark skridskoåkare som spelar väldigt fysiskt. Han är en modern ytterforward, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström.

Spelade i Edmonton

Landslagsmeriterade Petrell lämnade IFK Helsingfors för Edmonton inför säsongen 2011-12 och gjorde 60 matcher i sin debutsäsong i NHL. Under lockouten spelade han åter i HIFK och hann därefter med 35 matcher i Edmontontröjan när säsongen drog igång.

Men därefter blev det Schweiz och nu alltså Sverige för första gången.

– Det känns bra. Jag har bara hört bra saker om laget och staden och det känns spännande att få komma hit, säger Petrell som gjort sju NHL-mål i karriären.

– Jag tycker att jag har bra balans mellan anfall och försvar och det känns som att Luleås spel kommer passa mig. Förhoppningsvis kan spelsättet i laget hjälpa mig att anpassa mig till spelet i Sverige.

Skrbek osäker

Luleå jagar ytterligare forwards för att förstärka truppen. På backsidan har klubben nu tio namn kontrakterade – och rutinerade Pavel Skrbek, 35, kan försvinna.

– Vi för en dialog och får se var vi landar, säger Lars ”Osten” Bergström.

SÅ ÄR LÄGET I DITT SHL-LAG!

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF