Nylanders galna dygn

Hann med att bli straffsumpare och matchhjälte

Först syndabock med Modos J20.

Sedan matchhjälte och SM-guld med klubbens J18.

SHL-talangen William Nylanders hockeydag blev minst sagt dramatiskt.

Modos SHL-talang och succéspelare William "Lill-Nyllet" Nylander, 17, spelade många minuter hockey under lördagen – när han representerade både klubbens J18 och J20-lag.

Till att börja med fanns Nylander med när J20-laget mötte HV71 i Axa Sports center i Södertälje på lördagsmorgonen. En jämn tillställning fick till slut avgöras på straffar där William Nylander visserligen satte två – men missade tredje i förlustmatchen.

– William såg säker ut innan och jag tvekade aldrig att låta honom slå fler, säger tränaren Henrik Gradin till allehanda.se.

Mål i SM-finalen

Senare under lördagen var det dags för ännu en lång och tät batalj på isen. Där tog Nylander revansch när 17-åringen spelade med det J18-laget som vann SM-guld efter seger mot Linköping. Där var William Nylander högst delaktig med ett mål och en assist i ett Modo som hamnade i tidigt underläge, 0-2. Även den matchen avgjordes på straffar och där avgjorde Adrian Kempe och blev stor matchvinnare.

– Pojkarna gjorde ett fantastiskt jobb som kom tillbaka, säger Modos huvudcoach Lennart Hermansson efter triumfen.

William Nylander, som varit utlånad till både Rögle och Södertälje under säsongen, gjorde sju poäng på 22 matcher med Modo i SHL.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!