Poängkungen klar för LHC

Av: 

Ha Ab

Tufft i slutspelet – men här är ett glädjebesked för Linköping.

Enligt Sportbladets uppgifter är poängkungen Broc Little, 26, klar för klubben.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera, säger sportchef Johan Hemlin.

Broc Little.
Broc Little.

Linköping har fått en blytung inledning av semifinalen mot Skellefteå, två raka förluster och målskillnaden 2–11. I onsdags blev laget förnedrat på hemmaplan i Cloetta Center.

Nu måste LHC vinna fyra av fem matcher mot de regerande mästarna för att ta sig till SM-final.

Till nästa säsong riskerar klubben dessutom att tappa några av sina mest tongivande spelare.

Simon Hjalmarsson räknas som förlorad till NHL. Sportbladet har redan berättat om Chicago Blackhawks stora intresse för landslagsforwarden.

Tvåårskontrakt

Men nu kan Sportbladet avslöja att ersättaren redan är klar. Poängmaskinen Broc Little är överens med Linköping och enligt uppgift handlar det om ett tvåårskontrakt.

Linköpings sportchef Johan Hemlin vill inte kommentera Sportbladets uppgifter:

– Nej, jag kan varken bekräfta eller dementera. Vi är mitt uppe i semifinalspel nu och fokuserar helt på det. Allt annat får vi ta när säsongen är slut, säger Hemlin.

Broc Little gjorde stor succé under sina två säsonger i Sverige. Först med Västerås i allsvenskan där amerikanen med sina 66 poäng vann den totala poängligan. Little bildade ett fruktat radarpar med NHL-aktuelle HV-centern William Karlsson.

AIK vann dragkampen

SHL-klubbarna slogs om hans namnteckning. Det var AIK som till slut vann dragkampen om poängkungen och Little levererade även på högsta nivå. Förra säsongen gjorde han 46 poäng och toppade AIK:s poängliga i överlägsen stil.

Efter succén med AIK valde Little att skriva kontrakt med Springfield Falcons, farmarlag till Columbus Blue Jackets. Men i januari återvände han till Europa, nu för spel med finska storklubbens Jokerit.

Sportbladet har sökt Littles agent Thomas Sjögren.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN