Nu tar Shanahan över krisklubben

”Shanaban” blir president för Toronto Maple Leafs

Brendan Shanahan.
Brendan Shanahan.

Brendan Shanahan, 45, har med bestämd hand delat ut avstängningar och böter i NHL de senaste åren.

Nu tar legendaren på sig ett helt annat uppdrag – att som ny president för Toronto Maple Leafs leda klubben tillbaka till toppen.

Som spelare kallades han för ”Shanny”, men på senare tid har den forne powerforwarden Brendan Shanahan oftare gått under smeknamnet ”Shanaban”.

2011 fick kanadensaren rollen som NHL:s disciplinära boss, och har sedan dess varit högst ansvarig i besluten om avstängningar och böter för spelare som begått regelbrott.

Men nu antar Brendan Shanahan en helt annan utmaning.

På måndag tar han över som Toronto Maple Leafs nya president.

Missar slutspelet

”Shanahan ansluter till Maple Leafs för att överse all sportslig verksamhet kring klubben”, meddelar Toronto i ett uttalande.

Klassikerlaget missar slutspelet i vår efter en rejäl formdipp under sluttampen av säsongen, bland annat en förlustsvit på åtta raka matcher.

Faktum är att klubben inte vunnit Stanley Cup sedan 1967 och har haft stora problem att få alla pusselbitar att falla på plats sedan flera decennier tillbaka.

Brendan Shanahan – invald i hockeyns ”Hall of Fame” i fjol – spelade aldrig för Maple Leafs under sin långa och framgångsrika karriär, men är född och uppvuxen strax utanför Toronto.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN