Loui Eriksson stöttas efter hjärnskakningen

HOCKEY

Tommy Boustedt om stjärnsvenskens OS-chanser i Sotji: ”Han är deras spelare – är omöjligt att sia”

Loui Eriksson, 28, lider av sviterna från sin andra hjärnskakning.

Men det finns ännu inga svar när han är tillbaka.

Nu stöttas han av lagkamraterna i Boston.

– Det är omöjligt att sia om han spelar OS för oss, säger landslagschefen Tommy Boustedt.

Foto: Tommy Boustedt

Över en vecka har gått sedan Loui Eriksson råkade ut för sin andra hjärnskakning. Det är bara 45 dagar mellan första och andra smällen mot huvudet och svensken har fått en tuff start på sin karriär i Boston.

Inte synts till

Och när han kan vara tillbaka finns det ännu ingen information kring. Enligt tränaren Claude Julien ska Eriksson inte ens synts till vid träningsrinken i Wilmington senaste veckan, vilket är allt annat än ett gott tecken, skriver The Record.

Och hos landslagsledningen är informationen alltjämt knapphändig inför OS.

– Det är ingen som vet. Han är Bostons spelare och vi kan inte spekulera om vad som helst och jaga folk hur som helst. Han är Bostons spelare och när han är frisk är han aktuell för ett svenskt landslag. Hjärnskakning är allvarliga saker. Det går inte att diagnostisera för det är ingen som vet, säger landslagschefen Tommy Boustedt.

Hur oroliga bör vi vara inför OS i Sotji?

– När det gäller hjärnskakning ska man överhuvudtaget vara orolig för sin karriär. Alla hjärnskakningar är inte som de var en gång i tiden när det betraktades som en lindrig skada. Det är omöjligt att sia om han kan spela OS för vi vet helt enkelt inte.

Stöttas: ”Lyssna till din kropp”

Louis lagkamrat Patrice Bergeron är en av få personer som haft kontakt med svensken senaste tiden. Bergeron, som själv råkat ut för fyra hjärnskakningar under sin karriär, lider med forwardskollegan och säger att de haft kontakt via sms.

– Det är inte enkelt, du vet aldrig hur nästa dag känns. Du måste lyssna till din kropp och vara medveten vad som pågår, säger Bergeron till The Record och fortsätter:

– Den tuffaste biten är att försöka hålla sig positiv, det har jag sagt till honom. Han måste ge det tid för att komma tillbaka igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL