Axelssons vändning: ”Då får jag göra nåt annat”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Dick Axelsson.
HOCKEY

Turerna kring Dick Axelsson fortsätter.

Profilen har fortfarande inte skrivit på för en ny klubb och nu avslöjar han att det finns tankar på att lägga av med hockeyn.

– Det är klart att sådana tankar finns, men mitt mål är att spela, säger OS-forwarden.

Sedan Dick Axelsson, i mitten av mars, meddelade att han bröt sitt kontrakt med Färjestad har han omgärdats av rykten.

Sportbladet avslöjade tidigt AIK:s intresse för honom, något klubben senare bekräftade, och även Djurgården har öppnat för profilen.

– Dick har tydligt aviserat att han vill spela hockey i Stockholm. Och vi söker främst svenska spelare från Stockholmsområdet. Då är det självklart att vi har en dialog med honom, har SHL-klubbens sportchef, Joakim Eriksson, nyligen sagt.

Möte med SHL-klubb

Axelsson tränar just nu på egen hand och har nyligen flyttat in med familjen i ett nyrenoverat hus i Nacka.

– Det har inte hänt så jättemycket på klubbfronten. Jag har en dialog, men inget är påskrivet, säger Axelsson om ryktena.

Och det är i Stockholm som 31-åringen kommer att spela.

Enligt Sportbladets uppgifter hade även Örebro blandat sig i jakten på Axelsson, och ska ha haft ett möte med honom, men en flytt till Närke är uteslutet.

– Det är inte aktuellt. Jag har bestämt mig för att bo och leva i Stockholm, säger Axelsson som inte känner någon panik över sitt klubbval.

”Då får jag göra något annat”

– Det är inte pengar jag är ute efter, då hade jag inte varit i Stockholm, utan jag vill spela för att jag tycker att hockey är riktigt, riktigt kul. Jag känner ingen stress, det ska nog lösa sig, annars får man väl göra något annat.

Hur du tankar på att sluta?

– Det är klart att sådana tankar finns. Jag har kommit dit i livet där familjen är väldigt viktig. Men mitt mål är att spela hockey.

Axelsson har totalt gjort 219 poäng (94+125) på 325 SHL-matcher.

Han har dessutom SM-guld, VM-guld och spel i senaste OS på meritlistan.

LISTA: SHL-lagen med bäst publiksnitt 00:19