Forwarden flyttar till nytt SHL-lag

avDaniel Sörensen

Foto: Bildbyrån
Robin Alvarez.

Skellefteå AIK fortsätter att se över sin trupp inför den nya SHL-säsongen.

Finallaget meddelade i dag att man förstärker sin forwardsuppsättning. Robin Alvarez ansluter från Malmö Redhawks och får ett tvåårsavtal med Skellefteå.

– Det ska bli väldigt spännande och ett äventyr att flytta norrut och få testa på det livet, säger han om flytten.

30-åriga Robin Alvarez säger tack och hej till Malmö Redhawks och fortsätter sin hockeykarriär i Skellefteå. Det meddelade båda lagen i dag.

Forwarden, som urpsrungligen kommer just från Malmö, lämnar hemstaden för att flytta norrut.

– Stort att få komma upp och få spela för Skellefteå! Det ska bli väldigt spännande och ett äventyr att flytta norrut och få testa på det livet, säger han till Skellefteås hemsida.

SHL-meriterad spelare

Alvarez har 171 SHL-matcher i bagaget, och har gjort 73 poäng under dessa matcher. Han har tidigare representerat IK Pantern och Djurgården.

– Vi är jätteglada att han ansluter till oss och hoppas och tror att han kommer nästa steg i sin utveckling här, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.

”Vill rikta ett stort tack till Robin”

Alvarez gamla klubb tackar spelaren – som gjorde 9 mål och 4 framspelningar på 34 matcher i år – för hans tid i Malmö.

– Vi vill rikta ett stort tack till Robin för hans insatser i Redhawkströjan, såväl under de två senaste säsongerna som under hans tidigare år i klubben. Vi önskar honom dessutom all lycka i framtiden, säger sportchefen Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM