Leksand bröt sviten efter krismöten: ”Pratat ut om allting”

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Leksands IF besegrade serieledarna Timrå på bortaplan och bröt en sex matcher lång förlustsvit.

Anledningen till trendbrottet: Flertalet krismöten.

– Vi har haft några riktiga möten här inom laget och pratat ut om allting, säger Mattias Ritola.

Leksand sparkade tränaren Markus Åkerblom efter femte raka förlusten (6–2 mot Tingsryd, red anms) i förra veckan och ersatte med J20-tränarna Jens Nielsen och Elias Granath.

Tränarduon lyckades inte styra skutan i rätt riktning i söndags när AIK vann med 3–0.

Tobias Forsberg avgjorde

Men mot serieledande Timrå på bortaplan visade leksingarna enorm moral när de kom ikapp tre gånger om i matchen, vann på övertid och bröt en sex matcher lång förlustsvit.

– Det är starkt med tanke på vad vi gått igenom och inte fått spelet att stämma överhuvudtaget under inledningen. Det ger så klart jättemycket till gruppen att vi kommer tillbaka på sättet som vi gör och lyckas vinna, säger en lättad Mattias Ritola efter matchen.

Men det var som sagt hemmalaget som tidigt gick upp i en 2–0-ledning men Anton Karlsson och Patrik Norén reducerade och kvitterade innan Filip Hållander än en gång gav Timrå ledningen.

Mattias Ritolas kvitterade sedan och tog matchen till övertid.

”Varit tungt”

Där avgjorde sedan Tobias Forsberg och bröt Leksands förlustsvit som varat sedan 27 september då Troja/Ljungby besegrades med 2–1.

Beskriv hur det har varit den här månaden i Leksand.

– Det har varit tungt. Man har ju varit med ett tag och tunga inledningar har man varit med om förut. Det viktigaste är att du kommer ihop som grupp och det tycker jag vi gjort här på slutet.Det kändes redan i förra matchen mot AIK. Vi kämpar för varandra på ett annat sätt, säger Mattias Ritola innan han senare berättar att det varit otaliga möten inom laget.

– Vi har haft några riktiga möten här inom laget och pratat ut om allting. Som jag sa så kände jag redan mot AIK att det var en annan grupp som kom ut.

ARTIKELN HANDLAR OM