Paille: ”Säkerhet är inte deras prioritet”

HOCKEY

I tisdagens CHL-match mot Adler Mannheim blev Brynäs stjärna Daniel Paille brutalt tacklad av Thomas Larkin.

Paille fick hjärnskakning – Larkin fick fyra matchers avstängning.

Nu talar 33-åringen ut om den otäcka smällen.

– Under mina fjorton professionella år som hockeyspelare har jag haft hjärnskakningar tidigare, men detta är det farligaste jag har åkt på i min långa karriär, skriver han på klubbens hemsida.

Den uppmärksammade tacklingen från tisdagens CHL-möte mellan Brynäs IF och Adler Mannheim fick sin dom i går. CHL-ledningens beslut löd avstängning i fyra CHL-matcher för Thomas Larkin, något som fått motta kritik för att vara alldeles för milt.

Inte minst från den drabbade spelaren själv. I ett meddelande på Brynäs hemsida berättar Daniel Paille för första gången om incidenten och kritiserar tacklingen.

– Under mina fjorton professionella år som hockeyspelare har jag haft hjärnskakningar tidigare, men detta, ett direkt slag mot huvudet, är det farligaste jag har åkt på i min långa karriär, skriver Paille.

”Borde som absolut minst räknas i spelarens egna liga”

Därefter riktar Paille kritiken mot domen. Framföra allt är det att avstängningen endast inkluderar CHL som förargar Brynäs-spelaren.

– Jag är besviken på CHL-ledningens beslut att endast stänga av spelaren i CHL-matcher. Om de inte har auktoriteten så måste de försöka att ha det så att de spelare som spelar i CHL även upplever säkerhet i alla andra ligor involverade. Genom detta beslut är det uppenbart att varken spelarnas säkerhet eller att upprätthålla spelets integritet inte är deras prioritet, skriver han.

– Jag vill säkerställa att denna spelare hålls ansvarig och straffas för sina handlingar, så att denna spelare inte upprepar detta anfall och inte är en risk för spelare i framtiden. Avstängningen borde som absolut minst räknas i spelarens egna liga.

1 av 2 | Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N