Djurgården in i jakten på storstjärnan

Höstens succélag och en poäng från serieledning.

Nu kan Sportbladet dessutom avslöja att Djurgården ger sig in i jakten på Patrick Thoresen.

– Vi är alltid intresserade av bra spelare som Patrick, säger strategiske sportchefen Joakim Eriksson.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Patrick Thoresen.

Djurgården besegrade Färjestad i kväll, fjärde raka segern, och i morgondagens back-to-back-retur kan klubben ta landslagsuppehåll som serieledare.

Djurgården är höstens succélag och flera av spelarna, bland andra målvaktsparet Adam Reideborn/Joacim Eriksson, men även Andreas Engqvist och Marcus Högström har varit stora utropstecken hittills.

Nu kan klubben förstärkas ytterligare.

Har haft kontakt

Sportbladet kan avslöja att Djurgården ger sig in i jakten på sin tidigare stjärnspelare, Patrick Thoresen.

Den 33-årige norrmannen har möjlighet att säga upp kontraktet med sin nuvarande klubb, Storhamar, från och med den 1 december och har också kopplats ihop med KHL-klubbar.

– Vi är alltid intresserade av bra spelare som Patrick, säger Joakim Eriksson, Djurgårdens strategiske sportchef, som har varit i kontakt med stjärnan tidigare i höst.

Tvåa i poängligan

– Men än så länge är situationen bara hypotetisk och därför har jag inget konkret svar. Om situationen blir konkret tar vi ställning till det då, fortsätter Eriksson angående budgetutrymmet.

Thoresen spelade i Djurgården så sent som säsongen 2015-16 och svarade för hela 45 poäng (15+33) på 50 matcher vilket gav en andraplats i SHL:s totala poängliga.

Sportbladet har sökt Patrick Thoresen, utan att få något svar.