Olimbbröderna återförenade – då vinner LHC

HOCKEY

LINKÖPING. Efter en tung säsongsinledning valde LHC-tränarna att återförena bröderna Olimb – och det har blivit en succé.

Duon har gjort elva poäng på fyra matcher – och låg bakom segern mot Rögle.

– Det är det här vi har väntat på att få visa, säger Mathis Olimb, 31.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / Bildbyr n

Linköping fick en tung start på säsongen och östgötarna tog bara två trepoängare på de nio första omgångarna. Inför matchen mot Djurgården i början på förra veckan valde LHC-tränarna att göra om lite i kedjorna och bland annat återförenade man bröderna Olimb, för första gången sedan jul i fjol – och det har blivit succé.

Linköping har vunnit tre av fyra matcher, mycket tack vare kedjan med de norska bröderna och Daniel Olsson-Trkulja.

– Olimbbröderna har spelat ihop nästan hela karriären och vi har nästan bara väntat på att kunna sätta ihop dem. De spelar bra ihop, men det gäller att hitta en tredjelänk, och det tycker jag vi har gjort just nu, säger LHC:s assisterande tränare Johan Åkerman.

Elva poäng på fyra matcher

Mot Rögle gjorde kedjan två mål och det betyder att bröderna Olimb nu har svarat för elva poäng på de fyra senaste matcherna.

– Jättekul att lira med brorsan igen. Nu spelar vi den hockey vi kan och vi har fått med oss ”Trucken” (Olsson-Trkulja), som jag tycker kompletterar oss jättebra, säger Mathis Olimb.

Är Olsson-Trkulja bra på norska?

– Ibland tror jag inte han fattar någonting av vad vi säger, men han är en smart hockeyspelare och läser spelet bra, säger Olimb och skrattar.

Olsson-Trkulja:

– Norskan är inte så bra, men den kanske blir bättre, säger Olsson-Trkulja.

– Nej, men det är två otroligt skickliga spelare och för mig gäller det att göra mig öppen så får jag pucken, säger LHC-forwarden.

Tungt mentalt

Precis som brorsan hade Mathis Olimb en lite tyngre säsong i fjol, som inleddes med skador och sedan lossnade det aldrig riktigt, och han medger att det stundtals var rätt tungt mentalt.

– Självförtroende är en färskvara. När det går dåligt är det tungt, men i grund och botten vet man vad man har gjort tidigare, säger Olimb.

– Men det är det här vi känner att vi kan och det är det här vi har väntat på att få visa, säger Olimb.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM