Spelarna missnöjda: ”Aldrig varit sämre”

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Sista månaderna inför OS.

Men Damkronorna är inte nöjda med sin uppladdning.

– Förutsättningarna har aldrig varit sämre, säger veteranen Pernilla Winberg till Dagens Nyheter.

Sverige kom fyra i Sotji-OS 2014.

Nu drömmer man om medalj i Sydkorea.

Men Pernilla Winberg – assisterande lagkapten och en av Damkronornas mest erfarna spelare – berättar att det finns ett stort missnöje mot lagets uppladdning inför mästerskapet.

Framförallt handlar det om schemaläggningen.

”Blir lite orolig”

I början av november ska Damkronorna åka till USA och spela mot Kanada och USA och Svenska Ishockeyförbundet har bokat resan så att de landar i Tampa Bay på kvällen den 5 november – bara två dagar innan matchen mot Kanada.

Winberg tror inte att jetlagen hinner försvinna till matchen.

– Det gör en lite orolig för att skaderisken ska öka. När man inte är helt pigg i huvudet är risken större att saker händer, säger hon till Dagens Nyheter.

Därefter åker Damkronorna till Finland och den gången kommer man fram dagen före match, vilket innebär att man bara hinner göra en träning.

Sedan väntar finlandsfärjan hem över natten.

– Under alla mina år i landslaget har förutsättningarna aldrig varit sämre än de är nu. Tidigare har vi åtminstone haft två-tre träningstillfällen inför varje turnering, säger Pernilla Winberg.

”Ekonomisk verklighet”

DN har även varit i kontakt med förbundets landslagschef Olof Östblom som köper kritiken.

– Men i detta finns också en ekonomisk verklighet som vi måste förhålla oss till. Dessutom tillkommer att vi måste ta hänsyn till antalet dagar som vi har rätt att ha tillgång till spelarna för landslagsuppdrag. Det gör att vi hela tiden måste göra avvägningar, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM