”Somliga var upprörda över smeknamnen”

Ett ögonblick...

HOCKEY

Per Bjurman, 50,  Sportbladets NHL-korre som i dag firar tio år med sin blogg.

Tio år! Det trodde du inte när du kickade igång den här bloggen hösten 2007, va?

– Nej, verkligen inte. Jag var tvärtom skeptisk när Tomas Ros ringde och talade om den, trodde mest den skulle bli en börda. Men så fort jag började skriva var jag fast. Det var otroligt roligt, visade det sig. 

Varför, tror du, är bloggen så populär bland läsarna?

– Ingen aning, sånt ska man nog inte fundera så mycket på. Inte heller varför somliga tvärtom hatar den.  Jag vet bara att jag snabbt blev förälskad i formen. Det var, och är, så oerhört befriande att skriva under så förutsättningslösa former, utan bestämd längd och utan krav på att det ska vara ingresser och slikt. Det är bara att trycka på ”on”-knappen och skriva. I love it.

Vilka är dina favoriter bland läsarna? Du har ju nåra trogna som ”hänger med dig” och som du för det mesta svarar.

– De mest trogna har ju blivit som en liten extra-familj jag egentligen inte känner och att plocka favoriter bland dem är som att välja favoritlåtar med Elvis. Omöjligt Men de ”signaturer” som varit med längst och är mest lojala har ju en särskild plats i mitt hjärta. John J, Julia, Taddson, Åsa och Tobias är några...

Vad har varit roligast under de här tio åren?

– Samtliga tio finaler, med de två mellan Pittsburgh och Detroit och den senaste i Nashville som särskilda utropstecken. De två OS-turneringarna och World Cup står ju också ut, förstås. 

Smeknamnen! Vi måste fråga om smeknamnen. Du har ju smeknamn på väldigt många spelare. Vilka är dina favoriter här?

– Det var mer förr,  och oj vad somliga var upprörda över det, he he. Men eftersom Gustav Nyquists smeknamn ”Hästpolo-Gustav” satt sig så bra på sina håll väljer jag det.

Till sist: vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag är i Las Vegas för att se Golden Knights hemmapremiär, så en jackpott känns lämplig att önska sig.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL