Sparkade målvaktstränaren mitt i matchen

Carey Price (vänster) med målvaktstränaren Stephane Waite (höger).
Carey Price (vänster) med målvaktstränaren Stephane Waite (höger).

Tänk dig att du jobbat i åtta år på ett jobb. Men på fikarasten kommer chefen och sparkar dig för att hen ”fick en magkänsla”.

Det hände Montreal Canadiens målvaktstränare Stephane Waite, som fick sparken i periodpausen när Montreal slog Ottawa Senators med 3–1.

Montreal Canadiens ledde matchen mot Ottawa med 2–1 och gick till periodvila inför den tredje perioden. Då klev Canadiens general manager Marc Bergevin in i sviten där målvaktstränaren Stephane Waite satt ovanför rinken i Bell Center – och sparkade honom.

Waite började som målvaktstränare i Canadiens 4 juni 2013, efter att ha vunnit Stanley Cup två gånger som målvaktstränare i Chicago Blackhawks. Trots åtta års lång och trogen tjänst, fick Waite alltså beskedet mitt under matchen.

General Managern Bergevin säger till NHL.com att beslutet baserades på magkänsla och att de båda hade en bra relation.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Marc Bergevin, general manager.
Marc Bergevin, general manager.

– Du driver ett företag, och till syvende och sist, så har du instinkter som du litar på. Du måste gå på det du tror på. Utan att gå in på exakta detaljer så går jag tillbaka till ett mönster jag sett återkomma de senaste åren. Det var därför jag kände att det var nödvändigt att få till den här förändringen, säger Bergevin till NHL:s hemsida.

”Normalt” enligt målvakten

Nu kliver den gamle NHL-målvakten Sean Burke in som ny målvaktstränare för Canadiens. Burke gjorde över 800 matcher i NHL för bland andra Hartford Wailers och 120 matcher för Kanada.

Trots det minst sagt kontroversiella beslutet ser Canadiens målvakt Carey Price inte något ovanligt i händelsen, utan konstaterar mest att det är sånt som händer i sporten.

– Det är en olycklig del av branschen. Det handlar om att blicka framåt. Jag är tacksam för tiden med Steph (Waite). Han har varit en hårt arbetande, dedikerad målvaktstränare och jag uppskattar verkligen allt han gjort för oss, säger målvakten till NHL.com.

Enligt Bergevin ska det inte handla om någon incident mellan målvakten och målvaktstränaren.

– För att vara tydlig, inget hände (mellan Price och Waite). Det var inget bråk, ingen argumentation, inget av det. De hade en bra relation. Jag tar beslut för organisationen, för laget, för spelarna och det är mitt jobb. Jag tar fullt ansvar för att göra den här förändringen, säger Bergevin.

Carey Price.
Carey Price.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!