Djurgårdens smäll: Josefson borta resten av säsongen

Symptom från hjärnskakningen i januari.

Nu meddelar Djurgården att lagkaptenen Jacob Josefson inte kommer till spel mer den här säsongen.

– Det har varit ett otroligt tufft beslut att ta, säger han.

I mitten av januari råkade Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson, 30, ut för en hjärnskakning i mötet med Rögle. Nu meddelar klubben att det inte blir något mer spel för 30-åringen den här säsongen.

– Det har varit ett otroligt tufft beslut att ta eftersom att jag helst av allt vill vara med mina lagkamrater på isen. Men just nu är det viktigaste att jag blir helt återställd. Jag ser mig själv komma tillbaka starkare än någonsin till hösten så nu ligger allt fokus på rehabilitering fram till dess, säger Josefson i en kommentar på klubbens hemsida.

”Jacobs hälsa går i första hand”

Utvecklingschef Tobias Pehrsson:

– I grund handlar det om en medicinsk bedömning som vårt medicinska team gör. Vi som arbetsgivare ser till Jacobs hälsa, välbefinnande och välmående som går i första hand. Vidare innebär detta att Jacob kan fokusera på sin vardag, rehabilitering och de åtgärder som är nödvändiga för att primärt uppnå ett bra välmående och därefter förbereda sig för kommande säsong 2021-22. Jacob är en viktig nyckelspelare och person för oss i Djurgården Hockey, därför känns det både rätt och bra att detta beslut är taget, säger han.

Josefson har gjort 27 matcher i SHL den här säsongen, på vilka han noterats för sju mål och 14 assist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN