SHL Svenska hockeyligan

Brödernas mål bakom Luleås seger

Kritiserade publikbeslutet: ”Det man inte begriper”

Av: 

Anton Johansson

Einar Emanuelsson gjorde två mål.
Einar Emanuelsson gjorde två mål.

HOCKEY

Storebror Petter inledde målskyttet.

Lillebror Einar avgjorde.

Bröderna Emanuelsson låg bakom Luleås 5–2-seger mot IK Oskarshamn.

Petter Emanuelssons mål var kanske inte 29-åringens vackraste i karriären. Forwarden bröt in framför kassen och fick se pucken studsa via målvakten Joe Cannata och precis ta sig förbi mållinjen.

Domarna lät först spelet fortgå men efter videogranskning bedömdes det vara godkänt.

Målet betydde 1–0. Oskarshamn kvitterade dock två gånger om, fram till dess att Einar Emanuelsson höll sig framme.

Petter Emanuelsson gjorde 1–0.

Upp i krysset

23-åringen stormade fram i mittzon och fick en perfekt passning av Isac Brännström. Väl i anfallszon höll han undan backen och la upp pucken snyggt i krysset för 3–2.

– Isac gör det väldigt bra. Jag känner att jag har backen i ryggen så jag försöker täcka pucken. Det var skönt att se den gå in, säger han i C More.

Einar Emanuelsson kunde till slut göra sitt andra mål i matchen i tom målbur i tredje perioden. Luleå vann med 5–2 sedan även Erik Gustafsson gjort mål i tom kasse.

Dråplig utvisning

Annars var det en tillställning som präglades av en hel del utvisningar. Bland annat blev Daniel Sondell något dråpligt utvisad i första perioden från utvisningsbåset.

Backen satt av en utvisning för slashing när han skulle släppas ut på isen. Då stod han med fötterna i utvisningsbåset samtidigt som han störde en framstormande IKO-spelare med klubban och visades ut på nytt.

Kritiserade publikbeslutet

På plats fanns 50 supportrar från Oskarshamn. Luleås assisterande tränare Henrik Stridh säger att man saknade sina supportrar, och att man hade hoppats på ett annat besked från regeringen som inte öppnade upp för möjligheten att ta in fler personer på arenorna.

– Vi har full respekt för covid och allt vad det innebär med pandemin men man har svårt att förstå som ledare beslutet som kom. Man har funderat sedan 21 augusti på att ta ett beslut och så kom det inget beslut, det är kanske det som är det tuffaste i det hela. Det är uttjatat men vi flyger ner i ett fullsatt SAS-plan där man sitter fyra centimeter ifrån varandra men här måste man sitta 50 pers i en ishall för 4 000, det är det man inte riktigt begriper. Men vad vet jag, jag är inte politiker, säger Stridh i C More.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Så kan Luleås lag se ut nästa säsong

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

IK Oskarshamn

Luleå HF

Ishockey

Petter Emanuelsson