Här avgör ”Bäckis” med riktig pärla

Foto: TT
HOCKEY

NEW YORK. Han är ju mest omtalad för sina grandiosa passningar , men i natt var det prickskytten Nicklas Bäckström som slog till – igen.

Med en välriktad pärla avgjorde han Washingtons hemmamatch mot Philadelphia på övertid.

– Det beror ju ofta på vad man hamnar i för situationer i matcherna, men det kan nog vara så att jag skjuter lite oftare den här säsongen, säger matchhjälten till Sportbladet efter 2-1-segern.

Övertidsperioden i Verizon Center hade pågått i knappt tre och en halv minut när Nicklas Bäckström, i powerplay, fick pucken av nye lagkamraten Kevin Shattenkirk i favoritpositionen i högra tekningscirkeln.

I över ett decennium har det helt givna i den situationen varit att den formidable playmakern från Valbo sökt en öppnande passning.

Men nu tog han istället ett halvt varv, laddade bössan och satte sudden-pucken bakom Steve Mason med iskall precision.

Game, set, match!

– Alla mina lagkamrater var hårt uppvaktade så jag tänkte att bästa alternativet var att skjuta och det blev ju bra den här gången, säger ”Bäckis” när vi når honom efteråt.

”Skjuter mer”

Han protesterar dock inte mot påståendet att han – äntligen! – börjat använda sitt eminenta skott lite oftare den här säsongen.

– Jag vet inte om jag tänkt så mycket på det, vad som händer beror ju ofta på vad man hamnar i för slags situationen på isen. Men jo, det kan nog vara så att jag skjuter lite mer.

I övrigt tycker den 29-årige gästriken – som nu är uppe i 20 mål och 65 poäng och leder den svenske poängligan i överlägsen stil – inte att det finns så mycket att säga om matchen mot Flyers.

– Nej, jag tycker ärligt talat att vi var rätt dåliga. Men det är väl en styrka att kunna vinna även sådana matcher, menar han.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM