Skandalmatchen: Tog strypgrepp på domare

Slår tillbaka: ”Definitivt inget strypgrepp”

HOCKEY

Playoffmötet HA74–Trollhättan utvecklade sig till en riktig skandalmatch.

Enligt uppgifter ska en ledare i Trollhättan ha tagit strypgrepp på huvuddomaren.

– Det är definitivt inget strypgrepp, säger Trollhättans sportchef Eric Bowallius.

Det tredje och avgörande playoff-mötet mellan HA74 Sävsjö och Trollhättan i kvalet till division 1 slutade i tumult.

Efter att HA74 avgjort playoffmötet med ett power play-mål i förlängning ska det ha uppstått våldsamma scener, enligt både Höglandsnytt och Vetlandaposten.

Tog strypgrepp på domaren

Enligt uppgifterna ska en ledare i Trollhättan ha stoppat huvuddomaren på vägen ut till omklädningsrummet och tagit ett strypgrepp runt hans hals.

Situationen slutade med att en Trollhättanledare matchstraff, vilket bekräftas i domarrapporten, men klubbens sportchef Eric Bowallius förnekar att strypgreppet ska ha ägt rum.

– Nej, den bilden stämmer inte, säger Bowallius till Sportbladet.

Vad är din bild av det hela?

– Jag står precis bakom och det är definitivt inget strypgrepp. Sedan kan ju min uppfattning vara av en sak, medan någon annan säger något helt annat. Det är ju inte svart eller vitt, sanningen brukar väl ligga någonstans där mittemellan.

Bakgrunden till frustrationen ska, enligt Trollhättansidan, ha varit ett par tveksamma domslut som föranledde målet. Bland annat två utvisningar på kort tid.

– Det var frustrerat och några ifrågasatte väl domaren efteråt. Det är inget konstigt med det, det blir ju mycket känslor som dyker upp, säger Bowallius.

”Kontaktat förbundet”

Bowallius tycker att domaren avgjorde mötet snarare än att spelarna fick göra upp om det på isen.

– Det är lite tråkigt att det blivit en sådan här snackis om så mycket tveksamheter. Jag har inget att säga om att HA74 vann, det kunde ha gått åt vilket håll som helst. Men det är tråkigt att inte spelarna fick göra upp om det, säger sportchefen som kontaktat förbundet.

– Vi har tagit kontakt med hockeyförbundet för att vi tycker att den här domaren har tagit för mycket plats i de här mötena, säger Bowallius.

Sportbladet har sökt den berörde huvuddomaren utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM