Svensken sågas – av egna tränaren

Foto: TT
Eddie Läck och BIll Peters.
HOCKEY

87,3 i räddningsprocent.

Nu sågas Eddie Läck av egna tränaren.

– Det här håller inte, säger Bill Peters.

Foto: TT
Eddie Läck.

I fjol konkurrerade han ut Cam Ward som förstemålvakt.

Den här säsongen har Eddie Läck varit … sämre.

Läck läcker som ett såll och har sämst räddningsprocent av alla målvakter som spelat tio matcher eller fler i NHL den här säsongen.

Nu har Bill Peters tröttnat.

Den vanligtvis så sansade tränaren ryter till ordentligt och kräver nu att den 29-årige svenskmålvakten presterar nästa gång han får chansen – om hans ens får chansen igen.

– Eddie har spelat tio matcher och var svag i sin senast match, låt oss vara ärliga. Han fick 16 skott på sig, fyra gick in – inte bra nog. Och tittar vi på hans siffror den här säsongen – inte bra nog, säger Peters.

”Måste vinna respekt”

Carolina Hurricanes möter Arizona Coyotes i natt och Cam Ward får förtroendet i kassen.

– Det är ingen tävling (om förstaspaden). Vi har en kille (Cam Ward) som ligger klart för den andre (Eddie Läck). Det är min bild av det hela, och statistiken styrker den.

– När Eddie får spela igen är det bäst för honom att han levererar. Han måste vinna lagkamraternas respekt. De är ute på isen och jobbar arslet av sig, då måste han kliva fram med räddningar. Viktiga räddningar också, i rätt lägen. Det hade inte skadat…, säger Peters.

”Är bara ärlig”

Han skräder inte orden.

– Jag är bara ärlig. Jag har själv kollat upp statistiken. Om ni kollar räddningsprocenten bland målvakterna som stått minst tio matcher, 60 stycken, så vet jag vem som ligger på plats 60. Av 30 lag. Inte bra nog.

ARTIKELN HANDLAR OM