Åker 320 mil – prisades av HV-spelare

Foto: HV71.se
HOCKEY

JÖNKÖPING. Här hyllar HV71 sin 19-årige supporter Pontus Burman.

Han gjorde en resa på 160 mil enkel väg för att se den första kvartsfinalen mot Färjestad.

– Fantastiskt, det här har jag drömt om i 15 år, säger han efter att han fått klubba och matchtröja av Simon Önerud.

Han bor i Kalix, men håller på HV71. Fem år gammal tog familjen med Pontus Burman de åtta milen söderut till Luleå, men planen att göra honom till Luleåsupporter slog slint.

– Ja, de antog väl att jag skulle hålla på Luleå, men det var ju Stefan Liv och Johan Davidsson jag fastnade för. Så det var inte mer med det, säger han. 

Första slutspelsmatchen

2014 var han på plats i Jönköping och såg Johan Davidssons hyllningsmatch. Men han har aldrig sett någon slutspelsmatch i Kinnarps Arena. Efter att han vunnit lite pengar, givetvis på HV71 (6-0-segern mot Luleå i slutet av grundserien) bestämde han sig för att det var dags.

– Det är otroligt, han har åkt riktigt långt för att komma hit och titta på oss. Så jag ville gärna träffa honom och visa vår uppskattning, säger Simon Önerud.

I går tog Burman flyget från Luleå, via Stockholm till Göteborg. Och sen buss vidare till Jönköping. Under kvällen satt 19-åringen i Kinnarps Arena och såg HV:s J20-lag, och i dag var det dags för a-laget.

– Helt fantastiskt. Det här blev ännu bättre än jag tänkt mig. Otroligt kul, säger han efter 3-1-segern mot Färjestad.

Fick träffa spelare

Efter matchen fick han komma ner i spelargången där Simon Önerud mötte upp med en klubba och matchtröjan han spelade med under fjolåret. 

– Han har tagit sig flera hundra mil för att se oss, det är ju helt fantastisk så klart. Så skönt att vi fick bjuda på en vinst. 

Pontus, vad ska du göra med tröjan?

– Den ska upp på väggen, inramad. Fantastiskt att få träffa Simon, en grym spelare och person som hela tiden jobbar hårt för klubbmärket. 

Blir det fler matcher i Kinnarps för din del…?

– Det blir det, det här var otroligt kul. 

ARTIKELN HANDLAR OM