Västerås sparkar sportchefen

Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYR ÅN
HOCKEY

Västerås åkte ur allsvenskan i våras, och nu måste budgeten anpassas för hockeyettan.

Klubben meddelar att man gör sig av med ena sportchefen, Andreas Appelgren, och att den andra, Patrik Zetterberg, får större ansvar.

– VIK som förening har inte råd att behålla två sportchefer, säger klubbchefen Mats Brokvist till VLT.

För att anpassa sig sig för hockeyettan har Västerås meddelat med att de är tvungna att agera gällande de dubbla sportcheferna som är anställda hos klubben.

Nu är beslutet fattat. Andreas Appelgren, som hade ett kontrakt som sträckte sig över hela nästa säsong, får lämna klubben redan den sista oktober. Med omedelbar verkan tar också Patrik Zetterberg över som ansvarig sportchef.

”Han är mannen som ska föra oss framåt”

– Vi vill jobba långsiktigt och ha kontinuitet. Därför har vi valt att gå vidare med Zetterberg. Han är mannen som ska föra oss framåt. Vi vill inte bara ha en plan för ett år, vilket var så lång tid Appelgren hade kvar på sitt kontrakt. Långsiktigt är målet fortfarande SHL och Zetterberg finns med i den planeringen, säger Mats Brokvist till VLT.

Främsta anledningen till omorganiseringen ska vara ekonomisk, då klubben inte har råd att behålla båda sportcheferna. Andreas Appelgren tjänar enligt uppgifter 60 000 kronor i månaden på sitt kontrakt, och Patrik Zetterberg har en tillsvidareanställning med en månadslön på 45 000 kronor.

Appelgren kommer enligt Brokvist spendera resterande tid på kontraktet att stötta Zetterberg i arbetet, och bidra med kontakter och kunskap.

ARTIKELN HANDLAR OM