Vill göra repris av 2004-guldet

Foto: TT
HOCKEY

GÄVLE. En sjunde och avgörande finalmatch.

Det har bara hänt en gång tidigare i historien, 2004 – och då blev HV 71 svenska mästare.

– Det är något alla spelare drömmer om, säger Oscar Sundh.

Det var guldyra i Gävle och staden hade rustat för fest på torsdagskvällen. 

Då klev HV 71 ut på isen i Gavlerinken, gick upp i en tidig 3–0-ledning och förstörde festen.

Men även om mötet blev dramatiskt till slut, efter att Brynäs vaknat sent, kunde HV hålla ut och tvinga fram en sjunde och avgörande match hemma i Jönköping.

En repris från 2004.

Gasen i botten

Då vände HV 2–3 i matcher till 4–3 mot Färjestad och det var den enda gången en SM-final gått till sju matcher.

– Game seven, på hemmaplan. Det är något alla spelare drömmer om. Väldigt få förunnat, säger Oscar Sundh inför det minst sagt heta mötet på lördag.

Men trots att de fyra senaste matcherna har slutat med bortaseger tycker Linus Söderström, HV-målvakten, att laget bara ska lägga i gasen i botten.

– Det är bara att köra. Det finns inget att spara på. Hela vägen in i kaklet. Det har varit en lång säsong, lång resa och allt kommer ner till en match. Det ska bli kul.

”Det är logiskt”

Brynäs har två raka segrar i Jönköping och trots att torsdagskvällens guldfest sabbades ser lagkaptenen fram emot matchen på lördag.

– Det i grund och botten underbart spela en SM-final och inte minst en match 7. Vi har varit inställda på sju matcher och nu är vi där, säger Jacob Blomqvist.

Tränaren Thomas ”Bulan” Berglund:

– Vi hade gärna avgjort i dag, men att det blir sju matcher är på något sätt logiskt, det är två ruskigt jämna lag och vi har spelat bra och vunnit i Jönköping. Vi ser fram mot att spela den på bortaplan, säger Berglund.

ARTIKELN HANDLAR OM