Fem nycklar – därför vann Brynäs

Abrahamsson lyfter fram faktorerna till att Brynäs kvitterade finalserien

HOCKEY

Brynäs vann i Gavlerinken med 3–2, Linus Ölund avgjorde i förlängningen.

Därmed kvitterat till 1–1 i finalserien.

Sportbladet tar fram Brynäs fem nycklar i den här matchen.

Foto: BILDBYRÅN

Bråket på uppvärmningen

Det var bara några knuffar och några ord, visst, men samtidigt så mycket mer än så. Underskatta aldrig det mentala i ett slutspel. Brynäs markerade mot Christoffer Persson att det som hände i Jönköping inte är okej. Brynäs har tigit och tagit i det här slutspelet. Nu stod man upp och tog på så sätt med sig en naturlig aggressivitet in i matchen.

Matchinledningen

Vi har sett det så många gånger tidigare i det här slutspelet, laget som tar initiativet har också vunnit mycket. Brynäs gick ut och satte full fart direkt, tog initiativ och fick ner pucken djupt i HV-zonen. Bortsett från att det bara blev ett mål var det Brynäs inledning som satte prägel på den här matchen.

Många som bidrog

Efter den första matchen efterlyste tränare Berglund fler kedjor som bidrog offensivt och han fick precis som han önskade. Den här kvällen var det verkligen fyra kedjor som trummade på. Granströms kedja var matchens bästa och även Westerholms tillsammans med Zaborsky var betydligt piggare jämfört med senast. 

Matchplanen

HV:s spel bygger mycket på att backarna är snabbt ner och hämtar puck och fort transporterar upp den. Något Brynäs är väl medvetet om och som man lyckades trasa sönder. Hemmalaget fick ner puckarna djupt och HV-backarna hade forecheckande brynäsare över sig så fort de fick kontakt med pucken i kortsargen. Dessutom hade Brynäs bra balans på sin tredje forward och undvek spelvändningar.

Modet

Trots de tunga HV-målen i tredje perioden vågade Brynäs gå framåt även i förlängningen. Redan efter 3.18 kunde Linus Ölund skjuta det avgörande målet.

ARTIKELN HANDLAR OM