Stanley Cup 2017

En match från final – Pittsburgh förnedrade Ottawa

avPer Bjurman

NASHVILLE. Regerande mästarna är en seger från att återvända till Stanley Cup-finalen igen. 

De krossade Ottawa med 7-0 hemma i Pittsburgh under söndagen.

– Fast vi har varit med om alla slags situationer tidigare, så ingen inbillar sig att det kommer bli lätt i nästa match. Tvärtom, säger Carl Hagelin till Sportbladet efter utklassningen. 

Foto: TT
Pittsburgh Penguins en seger från ny Stanley Cup-final.

Samtidigt som Tre Kronor utkämpade sin fantastiska VM-final mot Kanada fortsatte Stanley Cup-slutspelet med den femte duellen mellan Pittsburgh Penguins och Ottawa Senators – och den blev sannerligen mindre jämn än thrillern i Köln.

Efter en inledande åttaminuterssekvens som de facto mest bestod av icings satte pingvinerna på raketmotorn och körde över sina kanadensiska gäster.

”Sömnig i starten”

Redan när första perioden var över stod det 4-0, i andra gick de upp till 5-0 och tills lut blev det alltså 7-0. 

– Vi var väldigt fokuserade på inledningen. Ofta när matcherna börjar vid tre på eftermiddagarna, vilket den här gjorde, är man lite sömnig i starten, men vi hade bestämt oss för att starta stenhårt idag. Och när vi väl fick utdelning lossnade det ordentligt, säger Carl Hagelin när vi når honom efteråt.

– I princip var ju matchen död efter första perioden, men det är bra att vi gör ytterligare några mål. Sådan utdelning stärker självförtroendet.

Nu har har Penguins alltså slagläge och kan bli klara för ny final natten till onsdag.

– Ja, men  vårt fokus är bara på matchen i sig. Vi ska försöka åka upp dit och spela så bra vi bara kan, fortsätter ”Hagge”.

– Men vi har varit med om alla slags situationer tidigare, så ingen inbillar sig att det kommer bli lätt. Tvärtom. Den sista matchen är alltid den svåraste att vinna, de kommer spela med enorm vilja. 

Grattat till VM-guldet

Vad som hände i Köln hade Hagelin förstås ingen koll på under den parallella holmgången i PPG Paints Arena, men så fort han kom in i omklädningsrummet fick han veta att kompisarna i Tre Kronor hade vunnit VM-guld.

– Ja, det är otroligt roligt. Jag har skickat grattis-sms till åtskilliga av killarna nu efteråt, berättar han. 

Erik Karlsson, som ju spelar med frakturer i vänster häl, avbröt söndagens match i förtid, men det handlade bara om att han skulle få mer vila när matchen redan var körd.

– Om det behövts hade han kunnat spela, säger coachen Guy Boucher.

ARTIKELN HANDLAR OM