Brynäs förlänger med Ikonen och Carlsson

avPovel Arwidson

HOCKEY

Efter en blytung finalförlust rustar nu Brynäs inför nästa säsong i SHL.

Under måndagen meddelar klubben att man har förlängt både med talangen Lucas Carlsson, 19 och succévärvningen från i vintras, Juuso Ikonen, 22.

– Juuso är en toppspelare för oss nästa säsong och det känns fantastiskt bra att skriva med honom, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Juuso Ikonen lämnade Djurgården för Brynäs i vintras, och gjorde snabbt succé. Nu bekräftar klubben att forwarden spelar i klubben även nästa säsong.

– Ikonen kom till oss i januari och han blev bättre och bättre ju längre säsongen led. Han lärde sig vårt spel och passade väl in. Juuso är en toppspelare för oss nästa säsong och det känns fantastiskt bra att skriva med honom, säger Bengtzén till klubbens hemsida.

Ikonen hann med elva matcher i grundserien och gjorde sju poäng på dem, och under Brynäs framgångsrika slutspel gjorde han ytterligare tolv poäng.

Förlänger med talangen – kompletta på backsidan

Men Ikonens förlängning är inte den nyhet som gävlelaget kommer med. De bekräftar också att backen Lucas Carlsson, 19, stannar ytterligare en säsong. Han har spelat med Brynäs sedan U16, och debuterade i SHL 2014/2015.

– Han har kommit till talangfabriken Brynäs och blir kvar i klubben. En ung kille som behöver fortsätta utvecklas och som kommer att göra det. Han har framtiden för sig. Vi är otroligt nöjda med hur han har utvecklats. I och med detta är vi kompletta på backsidan, säger sportchef Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

Senaste säsongen spelade Carlsson sammanlagt 61 matcher och stod för 15 poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM