Erik Karlsson tvingades avbryta matchen

HOCKEY

NEW YORK. Hur illa däran är Erik Karlsson?

Efter andra perioden i natt lämnade han Madison Square Garden-isen utan att kunna stödja på sin trasiga vänsterfot – och spelade sedan inte mer.

– Han hade kunnat vara med men vi valde att spara honom till nästa gång, påstår coachen Guy Boucher efter 4-1-förlusten.

1 av 3 | Foto: USA TODAY Network / Sipa USA

Tyvärr.

Erik Karlssons Stanley Cup-äventyr liknar alltmer en uppföljare till gamla storfilmen ”Min vänstra fot” – fast i hockeymiljö då.

Ottawas småländske superstjärna avslöjade ju efter den inledande serien mot Boston att han plågas av två stressfrakturer i en häl och att han spelar på sprutor – och i det fjärde mötet med New York Rangers på Madison Square Garden i natt blev det tydligt att de sprutorna inte riktigt räcker.

Efter andra perioden lämnade Erik isen utan att kunna stödja på den demolerade foten – och sedan blev han kvar i omklädningsrummet resten av matchen.

”Inte orolig”

– Erik har en skada i nedre delen av kroppen, men hade kunnat spela också i tredje. Vi valde dock att vila honom som försiktighetsåtgärd, säger coachen Guy Boucher under sin presskonferens efter matchen.

– Just nu är jag inte orolig över hans medverkan i nästa match, jag utgår från att han spelar på lördag.

Lite underligt låter det resonemanget.

Senators låg ”bara” under med 3-0 efter den inledande två perioder och hade med Erik på isen kunnat vända och skaffa sig kraftigt övertag i serien, men trots att han var fit for fight valde man alltså att vila honom?

Alla som håller på Senators får be en bön om att coachen inte mörkar ett mer bekymmersamt läge.

Ottawa är ett lag med Erik i laguppställningen – och ett helt annat, mycket mindre slagkraftigt utan.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM