De blir Nylanders kedjekamrater i VM

KÖLN. Sverige har haft sin första isträning på plats i Köln.

Och förbundskapten Rikard Grönborg valde att stoppa in William Nylander i en kedja med William Karlsson och Carl Söderberg.

– Ja, William Nylander har en offensiv spets som jag tror vi bara sett början på i Toronto. Han kommer att växa både ett och två snäpp i sin karriär som målskytt, säger Grönborg.

På torsdagen kommer Grönborg att anmäla minst arton spelare inför VM-premiären mot Ryssland på fredag.

Men han hoppas på ännu mer spets från NHL.

– Vi har diskuterat fram och tillbaka i gruppen och i laget. Jag kör med öppna kort inför spelarna. Men jag kommer inte anmäla alla.

Nej, det finns fortfarande svenska världsnamn som kan bli aktuella för VM-spel. Nicklas Bäckström och hans Washington som ligger under med 1-2 i matcher mot Pittsburgh och Henrik Lundqvist i NY Rangers, som har 1-2 mot Ottawa.

Kan få spela med tvillingbrorsan

Henrik Lundqvist är det väl få som tänkt på som VM-spelare, men skulle hans Rangers åka ut så får han vad som förmodligen är sista chansen att spela i ett VM-lag med tvillingbrorsan Joel Lundqvist som lagkapten.

– Det är ju en fantastiskt bra målvakt och vi har träffat honom då vi varit över i NHL, säger Grönborg.

– Men han är mitt uppe i Stanley Cup-slutspelet just nu och vi kan inte säga något förrän de spelat färdigt. Vi vet ju inte vilka som kommer att åka ur, men vi har bra koll på hur läget är bland de spelare som fortfarande kan bli aktuella. Men just nu känns det som en spåkula.

Han  har redan tre målvakter med sig till Köln - Eddie Läck, Viktor Fasth och Niklas Svedberg.

Så ska William Nylander matchas

Sist tillkomna William Nylanders omgivning i premiären mot Ryssland blir i alla fall Wiliam Karlsson och Carl Söderberg.

– Både Nylander och William Karlsson är väldigt spelskickliga och Carl Söderberg har producerat tidigare, även om han hade en tung säsong i vintras precis som alla andra i Colorado. säger Grönborg.

Den och en kedja med Elias Lindholm, Victor Rask och Gabriel Landeskog är Sveriges två topplinor just nu.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!