Svenska hånet: ”Säger det inte för att vara dum – det är ju så”

Publicerad:
Foto: TT

I natt smäller det igen.

Men inför den sjätte finalen avslöjas nu Mattias Ekholms hånfulla kommentar – till sin svenska vän.

– Jag säger det inte för att vara dum, men det är ju så, säger Nashville-backen till Patric Hörnqvist.

Den heta Stanley Cup-finalen går vidare i natt när Pittsburgh Penguins har chansen att stänga serien mot Nashville och lyfta hockeyns ”heliga graal”.

Snacket har tidigare handlat om ett svenskt inbördeskrig i finalserien.
Framför allt Nashville-backen Mattias Ekholm och Pittsburghs forward Patric Hörnqvist har haft flera duster med varandra – trots att de egentligen är goda vänner.

– Ja, när jag och Filip kom hit var det Patric som tog hand om oss och blev en liten extrapappa. Det är jag fortfarande väldigt tacksam för. Vi delar också ett travintresse och hörs en del under grundserien, har Ekholm nyligen berättat för Sportbladet.

Snacket på isen

Men under finalen är relationen allt annat än vänskaplig.

Nu avslöjas också Ekholms hånfulla kommentar till ”kompisen” när Viasat fångat upp snacket på isen under det senaste mötet i samband med ett gruff mellan svenskarna:

Varför ska jag gå upp mot dig? Du spelar ju i fjärdekedjan. Jag säger det inte för att vara dum, men det är ju så”, säger Ekholm.

– Nu spelar vi Stanley Cup-slutspelet och då finns inga vänner i motståndarlaget. Det var lika med Silfverberg och Rakell och Lindholm i serien mot Anaheim. Det spelar ingen roll att de är svenskar, de står i vägen för oss och vi gör allt för att vinna, har Ekholm tidigare sagt.

Pittsburgh leder med 3–2 i matcher och nattens möte sänds i Kanal 9 och Viasat Sport 02.00.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM