Oväntade namnet – om superstjärnan får välja

Foto: TT
Loob och Jagr.
HOCKEY

Han är en av tidernas största.

Men när Jaromir Jagr själv väljer den störste han spelat med är svaret oväntat: Håkan Loob.

– Han skulle dominera, säger den tjeckiske hockeystjärnan till hockeysverige.se.

Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Mats Sundin

Jaromir Jagr har spelat mot alla tre svenska hockeystjärnorna som lämnat ett stort avtryck i NHL.

Men när 45-åringen får välja vilken den störste svenska hockeyspelaren genom tiderna väljs samtliga tre ovannämnda bort.

– Det finns många stora spelare, även före min era. Håkan Loob till exempel, säger Jagr till hockeysverige.se och menar att Färjestadsikonen skulle passa ännu bättre i dagens NHL-hockey.

”Var mycket slagsmål då”

– Grejen är att han inte spelade i NHL så länge men det var en annan typ av hockey då. Hans spelstil skulle passa perfekt för den här nya eran i NHL. Han skulle dominera på det sättet han spelade, om du förstår vad jag menar. På den tiden var det väldigt mycket slagsmål och jag tror inte det passade hans spelstil speciellt bra men han var ändå en väldigt bra spelare.

Loobs NHL-äventyr varade över sex säsonger, i Calgary Flames, innan han lämnade NHL-klubben efter Stanley Cup-titeln 1989 – två säsonger innan Jagr gjorde sin NHL-debut.

Loob rörd

När hockeysverige.se pratar med Håkan Loob blir han förstås glad.

– Oj. Det är bara att suga i sig, det är jättekul, säger han och kommenterar Jagrs påstående om att han skulle passa bättre i dagens NHL:

– Sånt där är väldigt väldigt svårt att jämföra tidsperioder. Men är klart att som liten spelare och för min del som kanske byggde mitt spel väldigt mycket på fart så… Det är fördel när dom tog bort alla fasthållningar, hakningar och sådant.

ARTIKELN HANDLAR OM