Det är slutspel…

…när gamla kompisar blir fiender

1 av 4 | Foto: ULF HÖJER
Man vet att det är slutspel när Luleå börjar spela fysiskt...
HOCKEY

GÖTEBORG

Man vet att det är slutspel när matchstraffen haglar, gamla kompisar blir fiender, folk skriker på målkameror och spelare står i utvisningsbåset och slår klubban i plexiglaset och är helt vansinniga - och klubbarna höjer biljettpriserna så folk inte har råd.

Slutspel, kort sagt.

Man vet att det är slutspel när Jörgen Jönsson slåss med - Pelle Prestberg (!). Ja, ni läste rätt. Pelle, den lille trevlige Pelle som Jörgen dessutom var kedjekompis med när det begav sig i Färjestad. Nu fajtas de rejält och efter matchen kallar Jörgen Prestberg för en "liten fjant".

Ständigt denne Prestberg som Marcus Nilson i Djurgården ville skicka hem i ambulans häromåret och när sen Pelle skvallrade för pressen muttrade Nilson om att Pelle var en fjant.

Jantunen skämdes - ingen bra vecka för Finland

Man vet att det är slutspel när Kristian Huselius slåss med en liten sparv i Färjestad som heter Fredrik Eriksson och är 17 år och visst såg det ut som om Huselius hamnade på rygg. Eriksson är kusin till Christian Berglund i Färjestad som är en tuff jävel han också och såg stolt ut som en tupp efter matchen.

- Jag lärde honom att ta för sej när vi spelade ihop som ungar, skrockade han.

Man vet att det är slutspel när spelare står i utvisningsbåset och slår klubban i plexiglaset och är ursinniga på domaren för en utvisning. Marko Jantunen i Färjestad slutade inte förrän domaren gav honom matchstraff. Det här är verkligen ingen bra vecka för Finland. Jantunen var bindgalen och såg ut som om han tuggat flugsvamp.

- En jävla dumhet, sa coach Gunnar Johansson efter matchen och såg ut som om han letade efter medicinväskan.

- Jag skäms, sa Jantunen.

Det här är uppenbarligen en vecka när finnar skäms.

Thomas Andersson, Gävle, dömde. Han dömer alltid när spelare slår klubbar i plexiglaset. När Magnus Wernblom gjorde det häromåret fick han åtta matchers avstängning.

Jantunen spelar nog i morgon igen.

Det är skillnad på folk och folk.

Man vet att det är slutspel när nyckelspelare ska psykas.

Färjestads målvakter är usla, sa alla före matchen. Mikael Gerdén såg ut som en högst hyfsad målvakt. Räddade till och med ett friläge från Kristian Huselius.

Det gör ju inte vem som helst.

Man vet att det är slutspel när AIK förlorar viktiga matcher. Jag har hela året hävdat att Djurgården kan vinna över AIK hur lätt som helst när de måste. Nu måste Djurgården.

Man vet att det är slutspel när det gnälls på att det behövs målkameror.

Djurgårdens första mål var tveksamt. I år var det utlovat kameror. Men vem behöver bry sig om löften i hockeyvärlden...

Man vet att det är slutspel när svindyra biljettpriser skrämmer bort publiken. Frölunda hade sin s ä m s t a publiksiffra för säsongen mot Färjestad. Frölunda hade definitivt behövt tryck från ett fullsatt upphetsat Scandinavium. Nu är det stor risk att girigheten gör att Frölunda bara får en hemmamatch till i år.

Man vet att det är slutspel när gamla hjältar kliver fram. Tomas Sandström i Malmö gjorde mål. Och Fredrik Lindquist. Vem kunde anat att de två l e v d e fortfarande.

Domarna bra? Vakna grabbar - det är slutspel

Och Jörgen Jönsson åkte rätt igen och Peter Nordström smällde på som han inte gjort tidigare i år. Han och Patrik Carnbäck hade tre finfina uppgörelser. Den tvekampen lär fortsätta.

Man vet att det är slutspel när Luleå börjar spela fysisk hockey.

Och man vet att det är slutspel när Modos spelare börjar stå upp och slå tillbaka. Vaclav Burda och Peter Högardh är väl inga av de mera etablerade busarna men de visar sig nog snart...

De enda som inte verkat fatta att det är slutspel än verkade vara Gunnar Johansson och Magnus Wernblom som sa i går att domarna var bra (!). Vakna grabbar, det är slutspel.

ARTIKELN HANDLAR OM