Åskådaren slog ner spelare under match

Nyköpings Daniel Karlsson: Hemskt att det kan få hända

HOCKEY

NYKÖPING

Nyköpingsspelaren Daniel Karlsson jublade efter sitt mål.

Det fick Hammarbys fans att koka av ilska.

En supporter sprang fram mot sargen, hoppade upp och gav Daniel ett hårt knytnävsslag.

- Jag fattar inte att det är sant, säger Daniel, som spräckte läppen vid misshandeln.

Foto: LASSE ALLARD
Daniel Karlsson

Att fans pucklar på varandra eller att hockeyspelare slänger handskarna hör inte till ovanligheterna. Men i lilla Rosvalla ishall hände i går något unikt, men allt annat än roligt.

Nyköping hade just vänt matchen mot Hammarby till egen fördel. Daniel Karlsson slog in 3-2 och var salig av lycka. Han åkte ned på knä och "spelade fiol" med klubban. Dessvärre gjorde han segergesten åt fel del av läktaren - vid sargen och mitt framför Hammarbys fans.

- Jag minns att det sprutade en massa öl och sedan small det bara, säger Daniel Karlsson.

Syddes med tre stygn

En 27-årig hammarbyare blev så uppretad av Daniels mål och segergest att han sprang fram till sargen och slog honom i ansiktet. Daniel föll ihop och blödde. Då ska man ha i åtanke att Daniel inte är en liten flugviktare utan kommer upp i 104 kilo på vågen. En blodpöl bildades på isen och under kraftiga busvisslingar från hemmapubliken riktat mot Hammarbys fans leddes Daniel av isen till båset för att sys med tre stygn. Polisen grep snabbt förövaren.

- Han gjorde en provocerande målgest, försvarade sig 27-åringen i polisförhöret efteråt.

För 27-åringen väntar nu åtal och brottsrubriceringen är misshandel. Den troliga påföljden är böter.

"Jag hejar ju på Hammarby"

Sportbladet träffade Daniel Karlsson sent i går kväll. Han hade sytt igen den spruckna läppen och var smått chockad.

- Direkt efter smällen var jag inne i matchen. Nu efteråt fattar jag vad som hänt och det är hemskt att något sådant här kan ske på en hockeymatch. Jag bor i Gubbängen och brukar gå på Söderstadion och heja fram Hammarby. Kanske har jag stått bredvid killen som slog mig. Bra att de grep honom i alla fall, säger han.

Nu väntar play off för Daniel Karlssons Nyköping. För ligisten väntar ett kraftigt bötesbelopp. Och förmodligen, en avstängning från Hammarbys hockeymatcher. Annars lär motståndarna inte våga visa känslor efter att ha gjort mål mot Hammarby.

Tomas Ros