Herregud så bra, Hadelöv

Matchvinnare igen - nu är Malmö en seger från semi

HOCKEY

MALMÖ

"Andreas Hadelöv är ingen gud", säger Brynäs tränare Roger Melin.

Men det är ju det han är - gud i Malmö.

Foto: LAURA LEYSHON-THURESSON/BILDBYRÅN
BU, BRYNÄS Andreas Hadelövs Malmö satte Ove Molins Brynäs på plats - i går igen.

Ett snedtänt Brynäs var egentligen klasser sämre än ett riktigt bra Malmö men det var ändå Hadelövs räddningar som skapade marginalerna till hemmalagets fördel.

Som när Brynäs kom fria med tre man vid 1-0 till Malmö. Tony Mårtensson avslutade rakt i benskydden på en täckande Hadelöv.

- Jag lyckades läsa spelet. Sen fick de en man utvisad strax efter och vi gjorde mål. Ibland är det små detaljer som avgör, säger Andreas Hadelöv.

Har aldrig varit bättre

I veckan skrev han på nytt kontrakt för Malmö och han har aldrig varit bättre än han är just nu.

Hadelöv dominerade i varje frilägessituation och växte till en jätte - vilket irriterade Brynäs.

- Skönt att domaren tar utvisningar för deras slag mot armarna. Brynäs spelar med avsikt att skada. Som Johan Lindström som crosscheckar i ryggen och spearar, säger Malmös tränare Niklas Wikegård.

Brynäs som tyckt att man spelat mesigt - Roger Melins ord - i kvartsfinalerna försökte möta Malmö med fysisk aggressiv hockey men hamnade helt snett.

- För jäkligt att höra av Wikegård att vi hugger och slår när deras Mika Hannula körde på Johan Asplund tio gånger hemma i Gävle, säger Roger Melin.

Melin: Vi har chansen

I går var det dock inget snack om annat än att Brynäs kom billigt undan med åtta tvåminutersutvisningar i första perioden.

Fortsätter Brynäs med den fysiska hockeyn är det bara att gratulera Mif till semifinalsplatsen.

- Vi har två hemmamatcher där vi måste spela vårt spel. Vi har fortfarande chansen och vi måste tro på den, säger Roger Melin.

Malmös hjälte – här är hans härliga vecka

Stefan Alfelt